Op en rond het spoor : Veiligheid

Veiligheid staat bij ProRail altijd op nummer één. Daar zetten wij ons dag en nacht voor in. Dat doen we bijvoorbeeld door spoorlopen tegen te gaan. Door overwegen veiliger te maken. En door ervoor te zorgen dat stations toegankelijk, prettig en veilig zijn.

Naast alle veiligheidsmaatregelen die we nemen, investeren we ook in voorlichting over (on)veilig gedrag op en rond het spoor.

Veilig gevoel

De afgelopen jaren hebben we op veel locaties in de spooromgeving (en op ProRail-locaties) camera’s geplaatst. Bij het plaatsen van de camera's en het opslaan, bewaren, gebruik en beschikbaar stellen van beelden houden wij ons aan de privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Voor meer informatie zie onze privacystatement.

Privacystatement

Personeelstekort bij treinverkeersleiding

Helaas hebben we een aantal keren moeten besluiten minder treinen te laten rijden dan de gebruikelijke dienstregeling. Eén van de redenen daarvoor is een tekort aan personeel.

Lees meer over het personeelstekort

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers