Op en rond het spoor : Veiligheid

Veiligheid staat bij ProRail altijd op nummer één. Daar zetten wij ons dag en nacht voor in. Dat doen we bijvoorbeeld door spoorlopen tegen te gaan. Door overwegen veiliger te maken. En door ervoor te zorgen dat stations toegankelijk, prettig en veilig zijn. Daarnaast investeren we ook in voorlichting over (on)veilig gedrag op en rond het spoor.

Veiligheidsverklaring

Veiligheid op en om het spoor, daar staat ProRail voor. Het heeft een centrale plaats in onze missie en we verbinden er concrete mijlpalen aan in ons jaarplan. Maar wat betekent veiligheid in ons dagelijks werk? Wat verwachten we van onze medewerkers? Dat staat in de ProRail Veiligheidsverklaring die door de Raad van Bestuur en Executive Committee is ondertekend.

Lees de Veiligheidsverklaring (pdf) Lees de Veiligheidsverklaring

Veilig gevoel

De afgelopen jaren hebben we op veel locaties in de spooromgeving (en op ProRail-locaties) camera’s geplaatst. Bij het plaatsen van de camera's en het opslaan, bewaren, gebruik en beschikbaar stellen van beelden houden wij ons aan de privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Voor meer informatie zie onze privacystatement.

Privacystatement

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers