Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Veiligheid : Samen veilig onderweg

Lekker naar het theater, even uitwaaien op het strand of gezellig winkelen in de stad: we willen het zo lang mogelijk blijven doen. Met het openbaar vervoer kan dat makkelijk en veilig. Ook als je wat ouder bent.

Toegankelijk, prettig, veilig

Wij doen er alles aan om stations toegankelijk, prettig en veilig te maken. Ook het oversteken van een spoorwegovergang willen wij zo veilig mogelijk maken. We geven een paar praktische tips die je helpen tijdens je reis op het station en/of bij het passeren van een overweg. Veiligheid staat bij ons altijd op nummer één.

Perronliefde: Fokje en Tony

Wat doe je als je nieuwe relatie kilometers van je vandaan woont? Kijk hoe Fokje uit Friesland en Tony uit Amsterdam elkaar zo vaak mogelijk zien.

Bekijk: De perronliefde van Fokje en Tony

Tips: zo ga je veilig op reis

Wist je dat perrons speciale stippellijnen hebben die aangeven tot waar je op een veilige afstand van de perronrand staat? Zodat je niet verrast kan worden door een voorbijrazende trein. Bekijk deze en andere belangrijke tips in een overzichtelijke folder (pdf).

Veilig op het station

Een drukke roltrap, een vol perron, hoogteverschil bij het in- en uitstappen: ProRail helpt je om snel en veilig eropuit te gaan.

Bekijk: Een toegankelijk station

Veilig over de overweg

Een overweg is altijd een beetje spannend. Zeker met een rollator of scootmobiel. Gelukkig is veilig oversteken eenvoudig.

Bekijk: Veilig over de overweg

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers