Reizen over het spoor : Stations

ProRail bouwt en beheert stations op duurzame en innovatieve wijze. Onze stations zijn knooppunten van duurzame mobiliteit, waar comfort, transfer, veiligheid en de toegankelijkheid ervan centraal staan.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024.

Samenwerking

ProRail is partner voor vervoerders, gemeenten en vastgoedontwikkelaars als het gaat om stationsprojecten en integrale ov-vraagstukken. We werken hierbij samen met NS Stations.

Ga naar de website van NS Stations Ga naar de website van NS Stations

Jouw rechten

Als reiziger mag je rekenen op een goede dienstverlening van ProRail en de vervoerders. Daar doen we iedere dag onze uiterste best voor! Bovendien gelden er voor treinreizigers zes belangrijke basisrechten. Die zijn door de Europese Commissie wettelijk vastgelegd. 

Stations in beeld

Benieuwd hoe de stations er in Nederland uitzien? Bekijk ze dan via Instagram. Op het account @ProRailStations verschijnen elke week andere stations met interessante achtergrondverhalen, feiten en cijfers.

Bezoek @ProRailStations

Bekijk: Hoe ontstaat een nieuw station?

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers