Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Veiligheid : Veiligheid op stations

Stations moeten een veilige plek zijn, voor iedereen die er komt. ProRail zorgt ervoor dat onze stations aan alle veiligheidseisen voldoen. Dat doen we samen met NS en andere spoorpartners.

Veilig gevoel

Het is belangrijk dat reizigers zich op hun gemak voelen op het station. Op elk moment van de dag, ook ’s avonds. Daar houden we bij het ontwerp van stations altijd rekening mee. Zo werken we bijvoorbeeld met transparante materialen. En richten we de stations in met veel open ruimtes, zonder donkere hoekjes.

Ook een schoon station draagt bij aan een veiliger gevoel. Daarom gebruiken we materialen die bestand zijn tegen vandalisme en graffiti. En als er iets vernield is, wordt het direct vervangen.

  • Brede perrons en transparante materialen op station Arnhem Centraal
  • Brede perrons en transparante materialen op station Arnhem Centraal
  • Brede perrons en transparante materialen op station Arnhem Centraal
  • Brede perrons en transparante materialen op station Arnhem Centraal

Cameratoezicht

De afgelopen jaren heeft ProRail op veel locaties in de spooromgeving én op kantoorlocaties camera’s geplaatst. Bij het plaatsen van de camera’s en bij het opslaan, bewaren, gebruik en beschikbaar stellen van de beelden houden wij ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De wijze waarop wij hiermee omgaan staat in ons privacystatement.

Ongelukken voorkomen

Met onder meer goede verlichting en brede perrons zorgt ProRail ervoor dat iedereen veilig op stations kan verblijven. Samen met NS, de gemeente en de politie doen we er alles aan om ongelukken te voorkomen.

Doet zich toch een calamiteit voor? Dan moeten mensen snel in veiligheid worden gebracht. Daarom heeft ProRail voor ieder station een ontruimingsplan. Ook houden we het station en de stationsomgeving altijd goed bereikbaar voor bijvoorbeeld politie, ambulance en brandweer.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers