Veiligheid : Onderzoeken naar veiligheid

ProRail wil de veiligheid op en rond het spoor continu verbeteren. Daarom doen we altijd onderzoek naar de oorzaak van veiligheidsincidenten. Wat ging er precies mis? Wat kunnen we daarvan leren? En wat kunnen we doen om vergelijkbare incidenten te voorkomen?

Onderzoek

Hieronder vind je de onderzoeksrapporten van de meest impactvolle incidenten waar ProRail, vaak samen met branchepartners, diepgaand onderzoek naar heeft verricht. Nadat een onderzoek is afgerond en alle betrokkenen zijn geïnformeerd, publiceren we het rapport op deze pagina.

Foutief gestuurde wissel

Veiligheid is voor ProRail van groot belang. Maar helaas zijn incidenten niet uit te sluiten. Samen met onze partners onderzoeken wij incidenten. Met verbetermaatregelen uit deze onderzoeken maken we het spoor veiliger. Door een gezamenlijk onderzoek met een aannemer en de vervoerder begrijpen we nu bijvoorbeeld waardoor in Vught een trein onbedoeld op een verkeerd spoor kon komen. Hoe dat kon gebeuren?

In deze animatie leggen we het uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers