Veiligheid : Onderzoeken naar veiligheid

ProRail wil de veiligheid op en rond het spoor continu verbeteren. Daarom doen we altijd onderzoek naar de oorzaak van veiligheidsincidenten. Wat ging er precies mis? Wat kunnen we daarvan leren? En wat kunnen we doen om vergelijkbare incidenten te voorkomen?

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 15 mei 2024.

Onderzoek

Hieronder vind je de onderzoeksrapporten van de meest impactvolle incidenten waar ProRail, vaak samen met branchepartners, diepgaand onderzoek naar heeft verricht. Nadat een onderzoek is afgerond en alle betrokkenen zijn geïnformeerd, publiceren we het rapport op deze pagina.

Brancherapportages

Niet alleen ProRail onderzoekt incidenten. Dat doen aannemers in de spoorbranche ook. Deze anonieme rapportages, waarin dus geen namen van bedrijven staan, worden verzameld en gepubliceerd door stichting railAlert. Doel: leren van een incident om toekomstige ongevallen tegen te gaan, zonder dat het bedrijf daarvan imagoschade ondervindt.

Bekijk de rapportages Bekijk de rapportages

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers