Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Wat er ook gebeurt : Niets is gevaarlijker dan het spoor

Iedereen heeft wel eens haast. Je bent bijvoorbeeld bijna te laat voor school, werk of een date. Maar wat er ook aan de hand is, het is nooit een reden voor onveilig gedrag op of rondom het spoor.

Zelfs niet …

... als je middenin een heftige achtervolging zit, zoals Julia en Tijn in deze video. Zij laten zien dat je zelfs dan wacht voor een neergaande spoorboom, omkeert wanneer je een spoor tegenkomt en op veilige afstand (achter de stippellijn) van het spoor blijft op het perron.

Bekijk: Campagnevideo: Julia en Tijn

Hou je hoofd erbij

Na een daling van ongelukken in Corona periode zien we helaas weer een toename van (bijna) ongelukken rondom overwegen. Een stijging van meer dan 10% tot ongeveer 160 (bijna) ongelukken per jaar. Ook zien we een stijging in het aantal mensen dat daarbij gewond raakt.

Bij veel (bijna-)ongevallen op en rond het spoor zijn jongeren betrokken. Hou dus je hoofd erbij. En wat er ook gebeurt, wacht altijd voor rood licht en hou altijd voldoende afstand van het spoor.

Bekijk alle video's

Bekijk: Bekijk alle campagnevideo's (klik rechtsboven in het videoscherm voor de andere)

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers