Klaar met geweld : Drie minuten stil

Aanstaande zaterdagavond - 20 april - ligt het openbaar vervoer om 22.30 uur drie minuten stil. Het is een signaal. Afgelopen zaterdag vond er een mishandeling plaats van een NS-conducteur en een machinist. Het stilleggen van de treinen, bussen, trams en metro is een protestactie. En wij ondersteunen dit protest, want het geweld in het openbaar vervoer en op stations moet stoppen.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 15 april 2024.

Een signaal

Wij begrijpen waarom NS - en in navolging ook diverse andere bedrijven in de ov-sector - een signaal afgeeft: tot hier en niet verder. Het is een oproep aan hulpdiensten en de overheid om in actie te komen, want we zijn klaar met agressie tegen personeel in het openbaar vervoer. Om dat signaal te onderstrepen staan komende zaterdagavond, met onze steun, de treinen een paar minuten stil.

Schokkend, hoe dit weekend een conducteur en een machinist zijn aangevallen. Onmenselijk hoe hier tekeer is gegaan. Terwijl ze gewoon hun werk doen en zorgen voor veilig treinverkeer.

John Voppen CEO bij ProRail

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers