Datascience in het spoor : Energieverbruik

Dit webinar gaat over Energiezuinig rijden en Rijwegveiligheid. In dit samenwerkingsproject, een initiatief van ProRail waarbij NS is gevraagd aan te sluiten, onderzoeken we welke nieuwe toepassingen mogelijk zijn om bijvoorbeeld incidenten beter te voorkomen of de capaciteit van het spoor slimmer te gebruiken als we data, kennis en technologie combineren.

Bekijk: Webinar #14: Energieverbruik

We duiken dieper in cases 3 en 4, beide cases zijn gestart naar aanleiding van onderzoeksvoorstellen van de Spaanse treinenbouwer CAF. Allereerst bespreken we het gebruik van realtime monitoring data (RTM) uit NS treinen voor analyse en feedback rond energiezuinig rijden. Ook rijwegveiligheid komt aan bod met analyse van locaties en situaties waar een grotere kans is op geel of rood sein passages.

De sprekers zijn Inge Kalsbeek (NS), Yasmine Keehnen en Job Gawel (Datascience Lab), Oscar Enzing en Paul van der Voort (ProRail).

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers