Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Datascience in het spoor : Glasvezelkabels als akoestische sensor

Zowel ProRail als Networkrail onderzoeken welke nieuwe toepassingen mogelijk zijn door bestaande glasvezelkabels langs het spoor te gebruiken als akoestische sensor. Bijvoorbeeld om treinbewegingen te volgen, infragebreken op te sporen, alarmmeldingen bij spoorlopers te krijgen of om een beter beeld te krijgen van de samenstelling van de ondergrond onder het spoor. 

Pilots bij ProRail en Networkrail

Tijdens dit webinar geven we een overzicht van de toepassingen die ProRail en Networkrail onderzoeken. We duiken dieper in de use-cases waarmee treinbewegingen worden gevolgd en de kwaliteit van het spoor wordt beoordeeld. Hiernaast gaan we in op de databewerkingen die hiervoor nodig zijn en laten we diverse voorbeelden zien. 

De sprekers zijn Shand Jamil (Data Science Lab), Cees-Jan Mas, Joost van ’t Schip, en Paul van Kootwijk (ProRail) en Networkrail.

Bekijk: Webinar #15 Glasvezelkabels als akoestische sensor: pilots bij ProRail en Networkrail

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers