Datascience in het spoor : Next level beeldherkenning

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met behulp van speciale treinen laat ProRail zeer veel foto's van het spoor maken. Tegelijkertijd zetten we flink in op het ontwikkelen van algoritmes om deze beelden slim en snel te kunnen analyseren.

Inmiddels hebben we meer dan 1,1 miljard afbeeldingen in onze Cloud-omgeving beschikbaar om te analyseren. Tijdens dit maandelijks webinar “Datascience in het spoor”, vertellen we je alles over de laatste ontwikkelingen op dit vakgebied.

Zo neemt Leah Bekkering ons mee in het vinden van slechte spoorstaafbevestingen in beelden, een urgent probleem in het spoor. Lionèl Kaptein en Job Wegman bespreken de doorontwikkeling van het herkennen van assets in beelden. Dit concept hebben we inmiddels operationeel gebracht en is volwassen geworden. Tenslotte zal Jordy Wesseling een toelichting geven op een Proof of Concept dat we ontwikkeld hebben. Hierbij kunnen we zichtlijnen voor weggebruikers bij Niet Actief Beveiligde Overwegen inspecteren op basis van Puntenwolk data (LiDar).

Bekijk: Webinar #16: Next level beeldherkenning

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers