Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Tractie Energievoorziening

De trein rijdt volledig op windenergie. Deze energie bereikt de trein via de ‘tractie energievoorziening’: een netwerk van bovenleidingen en onderstations (elektriciteitshuisjes) langs het spoor. Veranderingen in het aantal treinen, type treinen, de snelheden en de dienstregeling hebben invloed op de energievraag en dus op de belasting van de onderstations. Om ervoor te zorgen dat we de energievraag aankunnen, willen we de tractie energievoorziening zo goed mogelijk monitoren en toekomstige knelpunten kunnen voorspellen. Nieuwe datascience en sensoring toepassingen helpen hierbij. We nemen we jullie graag mee in de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Aan het woord komen Marc Elfrink en Mark Krijzer (ProRail Assetmanagement), Vincent Fokker (Bright Cape), Maaike Geurts en Marcel Gerrits (ProRail DataLab).

Bekijk: Webinar #17: Tractie energievoorzieing: hoe helpen digitalisering en datascience bij de energievoorziening?

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers