Nieuwsberichten

ProRail opent meldpunt gevaarlijke situaties op overwegen

Het gaat steeds vaker (bijna) mis met wegverkeer op spoorwegovergangen. In 2017 nam het aantal vertraagde treinen hierdoor toe naar maar liefst 5.978. In 2016 waren dit er 5.702. Een kwart van de incidenten wordt veroorzaakt door (bijna) aanrijdingen met vrachtwagens met veel schade als gevolg. Om overwegen zo veilig mogelijk te houden, start ProRail een meldpunt voor beroepschauffeurs waar zij eventuele obstakels die gevaar op kunnen leveren bij overwegen kunnen melden.
Gepubliceerd op

ProRail aangesloten bij Trainbow

ProRail aangesloten bij Trainbow - LGBT netwerk voor de spoorbranche - juni 2018 (9)
Tijdens Utrecht Canal Pride was het niet alleen feest op en rond de Oudegracht. Ook bovenop de Inktpot, het hoofdkantoor van ProRail, gebeurde iets bijzonders. Daar werd de regenboogvlag gehesen: de officiële start van de aansluiting van ProRail bij Trainbow. Dit is het netwerk dat opkomt voor LGBT+ in de spoorbranche.
Gepubliceerd op

Naar Pinkpop of Oerol dit weekend?

Pinkpoptegel gelegd
Met honderden tegelijk komen ze vandaag en morgen weer aan per trein in Landgraaf: de Pinkpop-gangers. Pinkpop trekt jaarlijks ongeveer 190 duizend bezoekers. Veel daarvan komen met de trein. Dat geldt ook voor de bezoekers van Oerol, het theaterfestival op Terschelling. Reis je dit weekend met de trein? Check dan voor vertrek je reisplanner, want in de weekenden vernieuwt ProRail op verschillende plekken het spoor.
Gepubliceerd op

Ketelwagon rolt tegen platte kar op emplacement Kijfhoek

Platte kar ontspoort op Kijfhoek
Vrijdag 15 juni rond 08:30 uur is tijdens een buitendienstelling op goederenemplacement Kijfhoek een ketelwagon tegen een platte kar gerold. Hierbij is de platte kar ontspoord en licht beschadigd. De ketel liep geen schade op en bevatte grondstof voor piepschuim (styreen). Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen gevaar voor de omgeving. ILT doet in samenwerking met ProRail onderzoek naar de oorzaak.
Gepubliceerd op

Delfts Hyperloop-team op topsnelheid naar Amerika

Hyperloop Atlas 01 van het hyperloop-team TU Delft
Op 19 juni presenteren de studenten van Delft Hyperloop II hun futuristische voertuig Hyperloop Pod ATLAS 01. Daarmee gaan ze komende zomer in Californië de strijd aan om als snelste Hyperloopteam door de testbuis van SpaceX te suizen. ProRail, Rijkswaterstaat, NS en CGI ondersteunen het team bij deze belangrijke innovatie voor de mobiliteit van Nederland.
Gepubliceerd op