Nieuwsberichten

Herstelwerk Wouw vanavond al gereed

Schade aan het spoor en de trein bij Wouw
Het spoor bij Wouw kan vanavond laat al in gebruik worden genomen. De verwachting is dat vanaf 23.00 uur vanavond de eerste goederentreinen weer over het spoor kunnen rijden en morgenochtend 1 mei bij start dienstregeling rijdt de eerste reizigerstrein weer. We hebben sinds vrijdagmiddag met man en macht gewerkt aan het herstellen van het spoor. Onze dank gaat uit naar alle spoorwerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Maandagochtend weer treinen bij Wouw

Schade aan het spoor en de trein bij Wouw
ProRail verwacht dat reizigers vanaf maandagochtend 1 mei vanaf het begin van de dienstregeling weer met de trein kunnen reizen bij Wouw. Het is een race tegen de klok, waarbij weinig ruimte is voor tegenvallers. De schade is aanzienlijk groter dan in eerste instantie leek. Dat bleek vrijdag in de namiddag nadat de Intercity-trein van NS was weggesleept en ProRail de schade aan de sporen definitief kon opnemen.

Flinke spoorschade bij Wouw

Schade aan het spoor en de trein bij Wouw
Vrijdagochtend is een NS Intercity om iets voor 7.00 uur in botsing gekomen met een dieplader op de bewaakte overweg aan de Plantagebaan in Wouw bij Roosendaal. De Veiligheidsregio MWB meldt dat de conducteur hierbij lichtgewond is geraakt. Pier Eringa, president-directeur ProRail, is direct ter plekke gegaan en heeft laten weten geschrokken te zijn van dit tweede ernstige ongeval binnen een week met groot bouwmaterieel en samen met de wegbeheerders te willen onderzoeken hoe we dit soort incidenten kunnen voorkomen.