Nieuwsberichten

Sloep van Plastic Whale Foundation ‘strandt’ op Utrecht Centraal

De Plastic Sloep op Utrecht Centraal
Op Utrecht Centraal is vanmorgen een sloep gedoopt die is gemaakt van dik zevenduizend plastic flesjes. De week van de circulaire economie, die deze week speelt, gaat onder andere over goed hergebruik van plastic. En het afval op stations bestaat voor een groot deel uit plastic flesjes. We love it when a plan comes together.
Gepubliceerd op

Waarom gaat ProRail vier dagen aan het werk rond Schiphol?

Werk aan het spoor bij Hoofddorp, november 2018
Van donderdag 17 tot en met zondag 20 januari voert ProRail werkzaamheden uit op 25 locaties rond Schiphol. Dat is nodig om het druk bereden spoor naar de luchthaven in goede conditie te houden. De werkzaamheden hebben veel impact op het treinverkeer, dus check vóór vertrek de Reisplanner. Wil je weten wat we gaan doen en waarom? Lees dan verder.
Gepubliceerd op

Eerste energieneutrale treinstation komt in Delft

Visual Delft Campus 2023
ProRail gaat in Delft het eerste energieneutrale treinstation van Nederland bouwen. Onder meer liften, led-verlichting en kaartautomaten op station Delft Zuid gaan volledig werken op energie van een innovatief dak, dat volledig uit zonnepanelen zal bestaan. Om deze reuzenstap op het gebied van duurzaamheid te zetten, werken we nauw samen met de gemeente Delft en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Gepubliceerd op