Hardinxveld-Giessendam : Vernieuwing overweg Giessenzoom (Project gerealiseerd)

Nadat de gemeente Hardinxveld-Giessendam en ProRail overeenstemming hebben bereikt, zijn er verkeerslichten geplaatst bij de overweg de Giessenzoom in Hardinxveld-Giessendam. De aanleiding hiervoor is het ruimtegebrek voor vrachtwagens die komen aanrijden vanaf de Giessenzoom en rechtsaf de Parallelweg op willen draaien.

Locatie
Hardinxveld-Giessendam
Startdatum
2020
Einddatum
2022

Draaicirkel vrachtwagen

Dit veroorzaakte meerdere problemen. Zo is de draaicirkel van een vrachtwagen zo groot dat deze de beide rijstroken én fietsstroken beslaat. Ook stond een vrachtwagen regelmatig stil op de overweg, omdat de Parallelweg een voorrangsweg is. Dit leverde onwenselijke en potentieel gevaarlijke situaties op.

Wat hebben we gedaan?

We hebben bij de kruising verkeerslichten geplaatst, zowel op de Parallelweg als op de Giessenzoom. Ook hebben we een detectielus aangebracht in het rechtergedeelte van het wegdek van de Giessenzoom. Als een vrachtwagen dan vanaf de Giessenzoom de Parallelweg oprijdt, wordt het verkeer op de Parallelweg stilgezet.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers