De opgave : 1200 mensen

Om al het werk te doen om Nederland bereikbaar te houden en om bij te dragen aan de mobiliteit, woningbouw en klimaatdoelstellingen zijn mensen nodig. Werkgelegenheid is een belangrijke motor voor de economie. Maar waar haal je ze vandaan?

Een uitdaging

ProRail heeft 1200 extra mensen nodig in een paar jaar tijd. Mensen met specifieke kennis en ervaring die we heel hard nodig hebben. Maar ook mensen die pensioengerechtigde medewerkers gaan opvolgen. Die decennialang precies wisten wat ze moesten doen om treinen te laten rijden en sporen te beheren.

Dat maakt de opgave complex op meerdere gebieden. Vooral omdat het gat dat collega’s met enorme ervaring achterlaten moet worden gevuld, terwijl een digitale revolutie het werken in de spoorsector tegelijk compleet zal veranderen.

Treinverkeersleiding

Op sommige plekken binnen ons bedrijf is de nood hoog. Zo hebben we een tekort aan treinverkeersleiders waardoor de kans toeneemt dat we niet altijd alle treinen kunnen laten rijden. Meer weten hierover?

Vragen en antwoorden

Meer diversiteit

Als ProRail dat voor elkaar wil krijgen, hebben we veel nieuwe mensen nodig, waarvoor we ook zullen moeten investeren in meer diversiteit. Want diversiteit in het personeelsbestand leidt tot nieuwe en andere inzichten en invalshoeken en die hebben we hard nodig bij het waarmaken van onze ambities. Dat betekent ook dat de organisatie een prettige werkgever moet zijn voor iedereen, ongeacht achtergrond, religie of seksuele voorkeur. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet in een organisatie die nu nog te weinig diversiteit kent.

We willen dat alle talenten gelijke kansen hebben.

Rachelle van Daalen programmamanager diversiteit & inclusiviteit bij ProRail

Gelijke kansen

Rachelle van Daalen, programmamanager Diversiteit & Inclusiviteit: “Gelukkig past die constatering ook bij waar wij als organisatie naartoe willen. We willen dat alle talenten gelijke kansen hebben. Dat betekent dat we onze sociale acceptatie moeten versterken om ruimte te bieden aan mensen in al hun verscheidenheid. Want als er onvoldoende diversiteit is in je organisatie, ontstaan er blinde vlekken en is het moeilijker om verschillen te omarmen. We hebben dus een prachtige uitdaging om aan te gaan.”

Bekijk: Rachelle van Daalen, programmamanager diversiteit & inclusiviteit, over de opgave om in een paar jaar tijd 1200 nieuwe mensen te verbinden aan ProRail

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers