: Drie alternatieven voor de avontuurlijke treinreiziger

Uitstappen in het hart van een buitenlandse stad. Het is een van de voordelen van vakantie met de trein. Maar hoe zit het met kleine dorpjes, afgelegen bossen en de minder bekende bestemmingen? Is de trein dan nog wel handig? Deze tips brengen je de stad uit in plaats van in.

Betere verbinding

Toegegeven, een directe rit naar Parijs is een stuk makkelijker geregeld dan een vakantie naar kleine bergdorpjes. Meerdere overstappen en verschillende vervoerders maken de reis of het boeken soms ingewikkeld. Daar wordt aan gewerkt! Met onze collega-infrabeheerders uit andere landen werken we aan een Europese dienstregeling: Eurolink. Door eerst de internationale dienstregeling te ontwerpen en daarna nationaal en regionaal te kijken, gebruiken we het bestaande spoor slimmer voor internationaal vervoer.


Voor de echt afgelegen bestemmingen zul je, ook met Eurolink, toch moeten blijven overstappen. Maar het loont, want de trein brengt je op de mooiste plekken.

Tatragebergte

Slowakije, had je daar al eens aan gedacht? Met de ÖBB-nachttrein gaat de reis naar Wenen en vervolgens door naar Bratislava. Vanuit daar kom je met de regionale trein in een van de ruigste hooggebergtes van Europa, het Tatragebergte. Reken maar dat je daar weinig andere Nederlanders tegenkomt!

Inspiratie?

3 Op Reis bezocht het Tatragebergte.

Bekijk hier de aflevering

Troisvierges

Prachtige vergezichten vind je ook iets dichter bij huis, in de Luxemburgse Ardennen bijvoorbeeld. Met Thalys of de InterCity reis je naar Brussel. Een uur daarvandaan vind je Troisvierges, een prachtig beginpunt voor een stevige bergwandeling. Je kunt er zelfs van station naar station lopen, dwars door de velden en bossen van Troisvierges naar Clervaux.

Bekijk de wandelroutes van station naar station

Autoslaaptrein

Je kunt de trein ook slim gebruiken om met je auto verder te komen. Vanaf Hamburg kun je je eigen auto of motor op de autoslaaptrein rijden. Vervolgens rijd je verder naar Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Kroatië of Finland. Een handige manier om niet alleen CO2-uitstoot te besparen, maar ook energie en hotelkosten. Eenmaal aangekomen rijd je met frisse energie de rest van je vakantie tegemoet.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers