Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Architect in de ICT

“Mijn werk is mijn hobby en mijn hobby is mijn werk,” vertelt Maurice Havekes. “ICT vind ik al mijn hele leven leuk en interessant waardoor mijn werk als ICT infra architect bij ProRail op mijn lijf is geschreven. Ik ontwerp complexe ICT-infrastructuren en systemen voor onze treindienstleiding.”

Werkgeluk

Maurice werkte jaren gedetacheerd aan verschillende ICT-opdrachten en bij verschillende bedrijven. Maar tijdens zijn opdracht bij ProRail voelde hij meteen dat hij wilde blijven. “Ik was het beu om steeds opnieuw te starten bij nieuwe klanten, de spoorse wereld heeft me altijd al geboeid en het is mooi om iets te bouwen waar de maatschappij wat aan heeft. Daarom is ProRail voor mij een ideaal bedrijf.”

“Ik voel dat mijn werk belangrijk is en bijdraagt aan de missie en visie van ProRail: verbindt, verbetert, verduurzaamt. Als ik mijn werk niet zou doen zouden er een hele hoop dingen minder goed gaan buiten, want het laten rijden van treinen over ons spoor is enorm ICT gebonden. Ook probeer ik mee te werken aan duurzaamheid. Door computers of onderdelen op een slimme manier te hergebruiken of langer met systemen te doen voordat ze vervangen worden. ProRail heeft in alle uithoeken ICT zitten om het spoor draaiende te houden. Het is groter dan veel mensen beseffen."

  • Maurice in het ICT testcentrum in Amersfoort
    Maurice in het ICT testcentrum in Amersfoort
  • In zijn rol als ICT infra architect houdt Maurice de helicopterview
    In zijn rol als ICT infra architect houdt Maurice de helicopterview
  • Hij ontwerpt complexe ICT-infrastructuren en systemen voor de treindienstleiding
    Hij ontwerpt complexe ICT-infrastructuren en systemen voor de treindienstleiding

We praten niet meer over één computer maar over honderden computersystemen en dat werkt heel goed samen.

Maurice Havekes ICT Infra Architect

De perfecte rol

“Werken onder architectuur is een stroming in de ICT waarmee we graag werken bij ProRail. Zie mij als een architect zoals je die uit de bouw kent. Die kijkt naar de omgeving, materiaal en ontwerp, maar dan doe ik dat met computers en systemen. Bij het ontwerpen van grote ICT-systemen zorg ik ervoor dat het geheel klopt en heb ik de helicopterview. De details laat ik aan de specialisten over. Ik heb dat werk vroeger ook gedaan en gebruik nu al die kennis en bagage om de specialisten aan te sturen. Die rol is perfect voor mij.”

Naast de passie voor zijn vak is er meer waarom Maurice elke dag blij is met zijn baan. “ProRail is een mooi bedrijf, ook los van ICT. Het is een prachtig bedrijf om voor te werken en je kunt er bijna alles doen, omdat er zoveel verschillende disciplines zijn. Ook tijdens Covid bleef men betrokken bij elkaar en kregen we af en toe iets leuks thuisgestuurd als steuntje in de rug. Hoe we met elkaar omgaan is top, echt zoals het hoort.”

Wil jij ook elke dag vooruit met ICT? Bekijk onze vacatures

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers