Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Van café naar station

Zijn droom viel in duigen toen Gerrie Smits afscheid moest nemen van zijn eigen buurtcafé. “Het was precies zoals ik het wilde, maar het liep gewoon niet. De rekeningen stapelden zich op.” Hij koos voor een nieuwe carrière bij ProRail. En het bleek nog leuk ook! Inmiddels noemt hij zich al 9 jaar ProRailer. "En nog steeds is geen dag hetzelfde". Lees zijn verhaal hier. 

Afwisseling

Gerrie houdt niet van saai. Dat blijkt een handige voorkeur bij zijn afwisselende baan als inspecteur stations bij ProRail. “Ik ben veel buiten om de stations in mijn gebied te controleren. Altijd op kantoor is niets voor mij. Een strakke planning ook niet, want de dag loopt altijd anders dan verwacht. Die afwisseling maakt het voor mij juist heel leuk.” 

  • Met pijn in het hart nam Gerrie afscheid van zijn buurtcafé
    Met pijn in het hart nam Gerrie afscheid van zijn buurtcafé
  •  Inmiddels zit hij al jaren op zijn plek bij ProRail
    Inmiddels zit hij al jaren op zijn plek bij ProRail
  • Ook te zien in theaters - fotocredit Marsha Damen
    Ook te zien in theaters - fotocredit Marsha Damen

Duizendpoot

Ook in zijn dagelijks leven mijdt Gerrie de saaiheid. Werkt hij niet aan stations, dan staat hij op de planken als cabaretier, werkt voor Omroep Brabant of organiseert een festival. Al die verschillende interesses en talenten maken hem flexibel en veelzijdig. En dat bleek hard nodig bij zijn valse start bij ProRail.

Valse start

“Ik begon bij ProRail met een betaalde opleiding voor treinverkeersleider. Dat leek mijn redding om uit de schulden te komen na het faillissement van het café. Totdat er een auto-immuunziekte bij me werd geconstateerd. Dat werd het einde van de opleiding, want daarmee mag je geen veiligheidsfunctie bekleden. Veiligheid boven alles natuurlijk, maar ik kon weer opnieuw beginnen met mijn zoektocht naar werk.”

De afwisseling maakt het voor mij juist heel leuk.

Gerrie Smits inspecteur stations bij ProRail

Altijd scherp

Na een periode van herstel en een werkervaringsplek kon Gerrie aan de slag als inspecteur stations. Inmiddels zit hij al jaren op zijn plek. “Sinds ik inspecteur ben, ervaar ik stations op een nieuwe manier” vertelt hij. “Elk detail neem ik in me op. Werken de lampen? Is er geen schade? Gaat al het werk volgens protocol? Ik ben van alles op de hoogte en werk nauw samen met NS. En of ik dit werk blijf doen? Ik denk het wel, want ik heb me nog geen dag verveeld!”

Wil jij net als Gerrie elke dag vooruit? Bekijk onze vacatures

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers