Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Zomerwerk 2021 : Gaat Zwolle voor de discodip?

Bryan en Myrthe nemen je in deze aflevering mee naar Zwolle waar een verdubbeling van het spoor is gerealiseerd. Zwolle is één van de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland. Een onmisbare schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. Op station Zwolle komen elk half uur treinen aan uit acht richtingen. Steeds meer treinreizigers stappen hier op de trein, of maken een overstap.

Zomerwerk

Om de dienstregeling te verbeteren, is rond Zwolle meer ruimte op het spoor nodig. In 2019 begonnen we aan dit enorme project met verdubbeling van het spoor, een nieuwe onderdoorgang en meer. Na jaren hard werken werden deze zomer de puntjes op de i gezet. Dag en nacht werd er doorgewerkt.

De zomer verloopt tot nu toe best koel, maar ‘dag en nacht’ betekent dat er ook gewerkt wordt als het smoorheet is en iedereen op zijn handdoekje aan het strand ligt. Geen pretje voor de spoorwerkers. Daarom gingen Bryan en Myrthe niet met lege handen naar Zwolle, maar met een goed gevulde ijskar.

Rond de ijskar was het een komen en gaan van werkende mensen, maar gelukkig namen ze even de tijd voor een ijsje en een goed gesprek. Ook gaven ze antwoord op die ene belangrijke vraag: wel of geen discodip?

Bekijk hier de eerste aflevering.

Bekijk: Gaat Zwolle voor de discodip?

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers