: Metamorfose in Geldermalsen

In de laatste aflevering van Zomerwerk gaan Sofie en Bryan van ProRail op bezoek in Geldermalsen. Daar wordt al sinds 2018, van plan en voorbereiding tot uitvoering, gewerkt om het station klaar te maken voor de toekomst. De werkzaamheden naderen langzaamaan hun einde en dus is het tijd om de mensen van het spoor in het zonnetje te zetten.

Iconisch station

Het iconische station heeft in de afgelopen drie jaar een enorme metamorfose ondergaan. Zo ligt er een geheel nieuw spoor, is er een nieuw perron aangelegd en is de loopbrug vervangen door een voetgangerstunnel. Als klap op de vuurpijl staat er ook een prachtig nieuwe entree.

In Geldermalsen zijn bergen werk verzet en daar is bouwmanager Han de Hilster trots op. “De werkzaamheden lopen perfect. Het klopt tot op de details. Dat is bijzonder. De mensen die hier aan het werk zijn doen het geweldig. Zij zijn de mensen die dit project tot een succes maken.”

Bikkelen in de zomer

De tijdsplanning bij dit soort projecten is strak en dus moet er in de zomervakantie doorgewerkt worden. In Geldermalsen hebben ze dat er graag voor over. Sofie en Bryan wilden deze toppers graag in het zonnetje zetten en namen daarom de ijskar mee naar Geldermalsen.

Kijk mee naar aflevering 4 van Zomerwerk.

Bekijk: Metamorfose in Geldermalsen

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers