Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Waterijs in Zevenbergen

Bryan en Myrthe gaan in deze aflevering op bezoek in Zevenbergen. Een bijzondere aflevering van Zomerwerk, want de weergoden hebben dit keer niet het beste met ons voor. In Brabant komt de regen met bakken uit de hemel vallen, maar ook dan moet er gewerkt worden en dat maakt het niet makkelijker.

In Zevenbergen is de ondergrond aan vervanging toe. Waar eerst klei lag, komt nu speciaal zand te liggen. Daarvoor moet er eerst heel veel gegraven worden. 3,6 kilometer om precies te zijn. Een grote klus waarbij de tijdsdruk hoog is en de logistieke opgave enorm. “In totaal zijn er 17.000 vrachtwagenbewegingen in zestien dagen”, zegt bouwmanager Marco Verkuil. 

Om alles op tijd af te krijgen wordt er 24 uur per dag en zeven dagen per week gewerkt. Als de klus af is, dan is het spoor in Zevenbergen klaar voor de toekomst. “We zijn ervan overtuigd dat dit spoor straks geen onderhoud meer nodig heeft.” 

Zomervakantie 

Niet zwoegen in de hitte, maar ploeteren in de natte Brabantse klei. Ondanks het slechte weer is een ijsje daar tóch welkom. Myrthe en Bryan stallen de ijskar dit keer warm en droog binnen om daar die ene belangrijke vraag te stellen: choco of vanille? 

Kijk mee naar aflevering 3 van Zomerwerk: 

Bekijk: Waterijs in Zevenbergen

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers