Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Heeft reparatie van de Calandbrug minder prioriteit nu het pontje vaart?

Veelgestelde vraag

Zeker niet. We werken hier in de hoogste versnelling aan door. In normale omstandigheden zou de gehele reparatie zo’n anderhalf jaar duren.

Die tijd is nodig om een aannemer te vinden via een aanbestedingstraject, een planning te maken, berekeningen uit te voeren, de werkzaamheden voor te bereiden en daadwerkelijk uit te voeren. Zoals het er nu naar uit ziet, zijn de werkzaamheden na kerst 2022 afgerond.

We hebben hier nog wel te maken met een aantal onzekere factoren. De planning van de werkzaamheden kan worden beïnvloed door schaarste van materiaal en mensen, maar ook door de weersomstandigheden. Daarnaast is het zo dat het laten varen van het pontje ProRail veel geld kost. We blijven alles op alles zetten om de Calandbrug weer zo snel mogelijk in werking te stellen.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers