Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Wat is het programma NABO?

Veelgestelde vraag

Er zijn in Nederland zo’n 277 Niet Actief Beveiligde Overwegen (onbeveiligde overwegen in de volksmond): NABO. Openbare NABO’s worden alleen aangegeven met een andreaskruis en schrikhekken. Bij een NABO moeten mensen zelf alert zijn op een naderende trein. Dat maakt deze overwegen levensgevaarlijk. Zeker als ze op openbaar toegankelijk terrein liggen.

Het gebruik van overwegen neemt toe. Er rijden meer treinen en treinen worden steeds sneller en stiller. Er vallen jaarlijks gemiddeld twee doden op NABO’s en er vinden dagelijks bijna ongelukken plaats. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft ProRail de opdracht gegeven om de 180 publiek toegankelijke NABO’s op het reizigersnet zo snel als mogelijk op te heffen.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers