Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Wat is de planning van het totale pakket Verbetermaatregelen Overweg Rheden?

Veelgestelde vraag

Aannemer VolkerRail voert in het laatste kwartaal van 2022 werkzaamheden uit rondom diverse spoorwegovergangen in Rheden. Het zwaartepunt van de werkzaamheden vindt plaats tijdens een zevendaagse treinvrije periode vanaf maandag 7 tot en met zondag 13 november.

De Groenestraat is eind 2021 aangepast. De aannemer vervolgt in het vierde kwartaal van 2022 de werkzaamheden aan de spoorwegovergangen Schaarweg, Biljoen, Groenewoud, Pinkelseweg, Middachterallee, Havelandseweg, Hofstetterlaan en de Lange Juffer.

Naar verwachting zullen de onbeveiligde spoorwegovergangen Jeugdland en Begraafplaats in het vierde kwartaal van 2023 worden aangepakt. De spoorwegovergang Jeugdland wordt verwijderd en de spoorwegovergang bij de Begraafplaats wordt beveiligd met bomen, bellen en lampen.

De bouw van de onderdoorgang in de Lentsesteeg vraagt meer voorbereidingstijd. De verwachting is dat deze in de periode 2024 tot 2026 wordt gerealiseerd. Om de onderdoorgang te bouwen is aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk en dienen gronden verworven te worden.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers