: Met de voeten in de klei

Britt Drost koos heel bewust voor een carrière als bouwjurist bij ProRail. "Ik vind het leuk om met mijn voeten in de klei te staan en houd me graag met praktische zaken bezig." Britt neemt namens ProRail deel aan de Young Talent Award, van stichting Topvrouw van het Jaar.

Een (a-)typische jurist

"Ik weet niet wat een typische jurist is, maar ik hoor vaak dat ik dat niet bent", lacht Britt. "Veel mensen zien een jurist toch als een soort hobbel. Maar ik probeer altijd te kijken naar wat wel kan. Te roeien met de riemen die je wél hebt."

  • Britt op bouwplaats
    Britt bezoekt haar project
  • Britt werkt als bouwjurist in Eindhoven
    Britt is bouwjurist bij Prorail

Mensen om van te leren

In januari 2021 begon Britt bij ProRail. "Ik zit hier goed op mijn plek. Ik vind het fijn dat ik eigen projecten kan doen. Tegelijk zijn er voldoende mensen om van te leren want mijn hele team bestaat uit meer dan veertig juristen met veel ervaring."

Ze vervolgt: "Wat ik zo fijn vind aan ProRail: je kunt heel veel kanten op. Als bouwjurist zit je echt in een niche, maar gelukkig heb ik veel verschillende specialisten om me heen. Dus ik krijg veel mee van andere vakgebieden. Daar leer ik superveel van."

Ik probeer altijd te kijken naar wat wel kan. Te roeien met de riemen die je wél hebt.

Britt Drost bouwjurist bij ProRail

Van a tot z

Ambities heeft Britt ook. "Binnen het juridische kan ik nog heel erg groeien. Op de korte termijn wil ik graag wat grote projecten van a tot z meemaken. Gelukkig komen die projecten eraan in mijn gebieden. Op de lange termijn zou ik mee willen denken over de verschillende contractvormen en hoe we eerlijk werk voor eerlijk geld kunnen realiseren."

Op naar de Young Talent Award

Britt heeft veel zin in haar deelname aan de Young Talent Award. Al zoekt ze daar niet naar gelijkgestemden. "Eerder naar 'ongelijkgestemden'. Ik vind het interessant als iemand iets op een andere manier doet en ergens anders vandaan komt. Als jurist ben ik voor veel collega’s ook niet de gelijkgestemde."

Lachend: "Eerder de nagel aan hun doodskist. Het is voor de business niet altijd makkelijk om alle wettelijke regeltjes te volgen. Maar ik krijg er juist energie van om samen te kijken naar wat wél kan."

Werken bij ProRail.

Elke dag vooruit.