Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Eindejaarsvideo 2023 : De wereld voorspelbaar maken

Het is een van onze grootste uitdagingen. Een onvoorspelbare wereld voorspelbaar maken. Dat is wat Nederland van ons verwacht. 

In 2023 werkten we hard om het onvoorziene weg te nemen. Om treinen rimpelloos te laten rijden. Op tijd. Zonder vertraging. Zonder ongevallen. Zonder uitval.

Het was een wispelturig jaar. Meestal hadden we grip, maar niet altijd. Dan stroopten we de mouwen op. Werkten lange dagen en korte nachten om het weer op orde te krijgen. De techniek, ICT, infra. Om de ingewikkelde puzzel te leggen, op ons overvolle spoor. Om na een gitzwarte nacht met droevig gemoed weer aan de slag te gaan.

2023 was een zwaar jaar.
En 2023 was een mooi jaar.

Want ondanks de strijd tegen het onvoorspelbare, zetten we stappen vooruit. We verbeterden stations en perrons, opstelterreinen, en sporen. We deden onderzoek en ontwikkelden nieuwe ideeën. We haalden gevaarlijke overwegen weg en boden alternatieven aan. We bouwden over het spoor en groeven eronderdoor. Het graafwerk werd hier en daar zelfs overgenomen door een ongenode gast.

Terwijl wij juist hinder veroorzaakten voor onze omgeving. Ja, meer treinverkeer staat op gespannen voet met de rust van onze buren. Dat weten we. Daarom nodigden wij ze uit, én belden we bij ze aan.

We moeten met elkaar blijven praten. Met omwonenden, reizigers, de sector, experts en bestuurders. En politiek Den Haag.

Het land in beweging houden, vraagt veel van ons allemaal. Maar samen doen we het beter. Bereiken we meer en brengen goede ideeën ons op een prachtig spoor naar morgen. Naar een duurzame én voorspelbare toekomst.

Bekijk: Eindejaarsvideo 2023

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers