Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Eindejaarsvideo : Het spoor van de toekomst

Hoe ziet Amsterdam Centraal er over honderd jaar uit? Wat kunnen we doen om nog meer energie op te wekken? En hoe zorgen we ervoor dat we genoeg collega's hebben om treinen te laten rijden? We vroegen het aan de toekomst. Zes jonge visionairs bespreken in deze eindejaarsvideo mooie plannen met medewerkers van ProRail. Want nu én straks moet iedereen kunnen rekenen op een duurzaam en betrouwbaar spoor.

Blik vooruit 

We blikken terug op het jaar én we kijken vooruit naar de toekomst. Want het spoor waar nu dag en nacht aan gewerkt wordt, moet nog decennia foutloos functioneren. De keuzes die we nu maken, hebben dus impact op het spoor van morgen. Door daarover te praten met pientere kinderen krijgen we niet alleen nieuwe inzichten, het herinnert ons er ook aan waarom we doen wat we doen en voor wie we dat doen. Jaar in, jaar uit.

Bekijk: Video: de toekomst van het spoor

Bedankt 

Ook dit jaar toonden collega’s, vervoerders, aannemers tomeloze inzet voor het spoor van nu en van de toekomst. Bedankt allemaal, op een prachtig en gezond 2023. 

Een extra bedankje gaat uit naar de sterren in deze video: Dawy Jipat, (publieksvoorlichting), Peter Hogebrug (opleider treinverkeersleiders), Cors Bergmans (programmamanager opwekking duurzame energie), Ben van Hooijdonk (projectmanager), Lucas, Bor, Doris, Nina, Seth en Robine.

 • Peter, Robine en Seth
  Peter, Robine en Seth
 • Ben, Nina en Bor
  Ben, Nina en Bor
 • Cors en Lucas
  Cors en Lucas
 • Dawy en Doris
  Dawy en Doris

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers