Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Categorie: Openbaar

Onderdoorgang Nunspeet

  • Datum:8 juni 2024 - 8 juni 2024
  • Tijd:10:00 - 16:00 uur
  • Locatie:Nunspeet

Bouwterrein Nunspeet geopend

Kom kijken bij de grote zandbak in Nunspeet! Aannemer Van Hattum en Blankevoort werkt daar aan twee onderdoorgangen bij het station. Via een wandelroute langs verschillende punten op het bouwterrein leer je deze dag meer over digitaal werken met BIM-modellen, bekijk je de toekomstige onderdoorgang op de Elspeterweg van dichterbij en kun je de elektrische machines die we gebruiken met eigen ogen inspecteren.

Krijg je van al dat graven zelf ook zin om te spelen? Komt goed, er ligt een grote zandbult waar kinderen (en volwassenen) zelf aan de slag kunnen met schep en emmer.

Wij zorgen voor koffie, thee en lekkers, als jij zorgt voor stevige schoenen. Een deel van het bouwterrein is rolstoeltoegankelijk. De toekomstige onderdoorgang op de Elspeterweg is dat niet. Er is parkeergelegenheid ter hoogte van het Transferium, maar dat is beperkt. Kom vooral op de fiets of lopend.

locatie: Stationsgebied Nunspeet, ter hoogte van het Transferium aan de Plesmanlaan

Bekijk hier alle details van het programma Bekijk hier alle details van het programma

Zelf aan de slag in het zand
Zelf aan de slag in het zand

Het Project

Bij station Nunspeet maakt de overweg op de Elspeterweg plaats voor twee onderdoorgangen. Autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen straks onder de sporen door. Daarmee verbeteren we niet alleen de bereikbaarheid van Nunspeet, maar maken we het gebied rondom het station veiliger. We passen sporen en wissels aan en zorgen dat het station beter toegankelijk wordt. Dat doen we samen met de gemeente Nunspeet, aannemer Van Hattum en Blankevoort en aannemer BAM.

Lees hier over het project Lees hier over het project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers