Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoordata Congres : Informatiemarkt

Tijdens het Spoordata Congres kun je op de informatiemarkt mensen ontmoeten en met ze praten over verschillende onderwerpen.

1 - RIGD Loxia

Wij willen graag verschillende data oplossingen laten zien die wij hebben ontwikkeld. Deze oplossingen gebruiken wij en onze partners onder andere in het ontwerpproces. Het gaat daarbij bijvoorbeeld over oplossingen om data op verschillende manieren visueel te maken, conversietooling om de transitie van tekening naar data te versnellen en tooling om verschillen tussen datasets op te sporen en visueel te tonen.

2 - De wereld achter RailMaps

De vraag is eenvoudig gesteld: ""Kunnen jullie deze onjuistheid even aanpassen in RailMaps"". Natuurlijk verwelkomen we iedere mogelijkheid om data te verbeteren, maar het 'even aanpassen' blijkt in de praktijk de nodige inspanning met zich mee te brengen. Wat er allemaal bij komt kijken, laten we graag zien.

3 - Materieel Impact en Real-time assetmonitoring

Vanuit Materieel Impact meten we het gewicht van rijdende treinen met Quo Vadis en de temperaturen van aspotten en wielen met HotBox detectie. Real-time assetmonitoring omvat het monitoren van assets zoals wissels, wisselverwarming en het ontsluiten van deze monitoringsdata met PMP. In onze kraam leggen we uit hoe we meten en onze meetgegevens verwerken, waar ze voor gebruikt worden en ontsluiten.

4 – Spoorstaat

Met één druk op de knop kunnen zien wat de conditie van de infra is. Dat is het credo achter Spoorstaat.

5 - Voorspelbaar onderhoud met SAP

Ervaar met een echt prototype hoe onderhoud op het spoor voorspeld kan worden met sensoren en SAP!

6 - Capgemini / Dimensys: SAP Asset Strategy and Performance Management

In de wereld van ProRail speelt datagedreven onderhoud een steeds grotere rol. De gebundelde ICT know-how van Capgemini en Asset Management-track record van Dimensys heeft al tastbare resultaten opgeleverd. Een toekomstige mogelijkheid is het verbeteren van risicobeheersing met SAP APM. Graag laten wij u zien hoe dit werkt.

7 – Projectenportaal

Met het Projectenportaal krijgen we op een kaart inzicht in de wijzigingen in de infraconfiguratie als gevolg van een infraproject. We zien welke objecten gaan vervallen, welke nieuw zijn en welke gewijzigd zijn.

8 – Objectenregister

Configuratiemanagement voor lineair asset management op data in grote infraprojecten bij overdracht naar ProRail op basis van BID, OTL en IMX. Op de stand zijn toepassingen te zien voor data gedreven werken voor onder andere Ondergrondse Infra en het verwerken van data van relais.

9 - OTL Spoor

OTL Spoor: de basis voor gestandaardiseerde uitwisseling van informatie in de spoorbranche. Kom kijken naar de praktische toepassingen!

10 - Arcadis DYNDASH platform

Met ons platform gaan wij als Arcadis ervoor zorgen dat data driven design werkelijkheid wordt. Van editen tot tonen van data met ons platform kan het allemaal.

Daarmee zijn we gereed om zowel nu als in de toekomst met IMX te kunnen werken en alle andere toekomstige data plannen van ProRail.

11 - Integraal Spoor Ontwerp

Bij Movares verbinden we databronnen, onze kennis en onze expertise aan elkaar. We werken steeds meer datagedreven van planfase tot en met uitvoeringsfase. Bekijk onze showcases en ontdek samen met ons nieuwe toepassingen.

12 - ProRail ICT en ERTMS / Track Changes

Wat we bij ICT in zijn algemeenheid voor ERTMS doen. En in het bijzonder het project Track Changes

13 – Schemaservice

SchemaService is de service voor de spoorbranche om van geografische spoordata een schematische indeling te maken. Deze indeling kan binnen de eigen processen worden gebruikt voor een schematische weergave in een applicatie of in een tekening. In onze kraam hebben we een eenvoudige viewer om de mogelijkheden te demonstreren.

14 - IB Fugro: Van spoormeting tot spoordata!

Van spoormeting tot spoordata! Meetdata van een station of het spoor, statisch ingewonnen of vanaf een trein of een helikopter. Fugro is betrokken bij diverse projecten om de informatie in Spoordata op orde te houden.

15 - Engineering met IMX-data

Single source of truth voor de opvolgberekeningen RVT (Railverkeerstechniek) en de simulaties voor de treindienstregeling.

16 – GeoNext

Twee initiatieven vanuit ASAP ERTMS:
- Automatische beeldherkenning / opbouw digitale drieling t.b.v. sneller ontwerpen + toepassingen Orbit-viewer
- Geoapp voor sneller en nauwkeuriger bouwen"

17 - Capgemini, engineering the future of railway (infra)

Capgemini Engineering informeert u graag over onze railway propositie en offerings:

  1. Infrastructuur project engineering;
  2. Ontwikkeling, testen en treinsupport;
  3. Digitale transformatie en dienstverlening aan passagiers, operators en supply chain;
  4. Ontwikkeling en integratie van kritische en autonome treincontrolesystemen.

18 - Datalab

Wat doen we vanuit het datalab met wayside monitoring, reizigerstrein als meettrein en beeldherkenning? We voeren experimenten uit samen met onze sectorpartners. We praten je bij met welke interessante onderwerpen we bezig zijn.

19 – Beeldherkenning

Wij bouwen algoritmes op ruim 1,1 miljard beelden van het spoor om automatisch assets te detecteren. Zo weten we wat waar ligt, en vervolgens hoe het erbij ligt. Benieuwd met welke assets we allemaal bezig zijn? Kom langs en we praten je bij.

20 - Taskforce PLM

Om de configuratiedata op orde te houden moet de keten van projectaannemer tot aan SAP goed werken. De Taskforce PLM deelt graag welke initiatieven er zijn om dit te verbeteren. Zo maken wij het inwinnen van data leuker en makkelijker.

21 - OrangeNXT: Turning insights into impact

Binnen OrangeNXT ligt de focus op het vereenvoudigen en toegankelijk maken van de digitale innovatie. Dit doen wij door inzichten om te zetten in waardevolle business impact. Wilt u ook inzichten verkrijgen en een waardevolle business impact creëren? Laat u zich dan inspireren bij onze marktkraam.

22 – SpoorInBeeld

Met SpoorInBeeld stelt ProRail meer dan 100 TB aan luchtfoto's, 360-gradenfoto's, LiDAR-puntenwolken en videobeelden ter beschikking aan de hele spoorbranche.

23 - SIM-centrum

Maak kennis met het SIM-centrum van ProRail en beleef de nieuwe wereld van ERTMS in een simulator met 3D visualisatie.

24 - Glasvezel als sensor

Wat is er mogelijk als je de huidige glasvezel kabels, die praktisch overal langs het spoor liggen, kan gebruiken als akoestische sensor? Dit is wat wij op meerdere baanvakken beproeven aan de hand van verschillende use cases zoals bijvoorbeeld het detecteren van spoorlopers, es lassen, wieldefecten, overwegverkeer en de schuifgolfsnelheid van de grond.

25 - UIAB: Unieke Identificatie Assets Buiten

UIAB verbetert de kwaliteit van de configuratiedata door de gerelateerde processen te faciliteren met een product om accurater, eenduidig, sneller, transparanter en om aantoonbaar in control te zijn.

‘’Een Albert Heijn zonder barcodes is niet meer voor te stellen, een asset zonder QR-code behoort straks ook tot de verleden tijd!”

26 - Geodata op maat

Naast de generieke data uit bijvoorbeeld Railmaps en SAP is er ook vraag naar maatwerkoplossingen. Omdat de generieke data niet precies aansluit op jouw informatievraag. Of omdat je een specifieke uitzoekvraag hebt. We laten zien hoe we met data op maat jouw project nóg beter kunnen maken.

27 - GeoLab

Hoe ziet jouw Digital Twin eruit? Kom bij Geolab kijken naar verschillende voorbeelden en toepassingen. Wellicht kunnen we jou ook inspireren!

27 - 3D objecttypenbibliotheek

Wij realiseren een uniforme 3D objectenbibliotheek door en voor de Spoorbranche ter verdere bevordering van de (integrale) samenwerking. Eén spoor, één taal, één bibliotheek. Bouw jij mee?

28 - Geïntegreerd Inwinnen

Wat leer je bij onze marktkraam? Hoe infraconfiguratie data geïntegreerd wordt ingewonnen, gecheckt, verbonden, opgeslagen en ontsloten. Op basis van het IMSpoor datamodel verzamelen we de relevante data, dragen we zorg voor de consistentie in die data en realiseren we een verbetering in de informatie voorziening van ProRail.

29 - Sweco | Transforming society together

Wij maken het verschil. Nu, morgen en in de toekomst. Ook op het gebied van digitalisering en ontwerpautomatisering van het spoor.

30 - InfraData GI

Wat is ERTMS?

31 - CGI Nederland

CGI Nederland ontwikkelt en beheert systemen voor ProRail Logistiek, Asset en Bedrijfsvoering. Met deze laatste opereren we samen met ProRail in het hart van SpoorData met projecten als Naiade, Sigma, Data Driven Infra Onttrekkingen en het ProRail Monitoring Platform. Op de beurs delen we onze laatste ontwikkelingen binnen SpoorData op het vlak van Schematische presentaties, beoordeling van ontwerpen en Monitoring. Daarnaast presenteert ons Infra Assetmanagement Lab (iAMLAB) enkele innovaties die we samen met onze klanten ontwikkelen.

Download deze lijst (xlsx)

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers