Dienstregeling 2018 van start in de sneeuw

Nieuws

9 december 2017

Zondag 10 december gaat de dienstregeling 2018 van start. Daarnaast wordt in het hele land winterweer verwacht met in ieder geval veel sneeuwval. Deze weersomstandigheden kunnen overlast veroorzaken voor weg-, lucht-, en spoorverkeer. Het is voor NS en ProRail belangrijk dat reizigers betrouwbaar kunnen reizen met de trein, ook als het slecht weer is. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere en rijden er zondag op een beperkt aantal trajecten minder treinen. NS adviseert reizigers hun reis van te voren goed te plannen via de Reisplanner.

Aanpassingen door winterweer

Treintijden kunnen gewijzigd zijn door de start van dienstregeling 2018 of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. Op een aantal trajecten in Nederland rijden zondag de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. NS zet extra medewerkers in om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. ProRail houdt extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. Desondanks kunnen reizigers nog steeds hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen snel te verhelpen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers