#ProRailruimtzijnrotzooiop

Nieuws

19 januari 2016

Het was de omwonenden van station Rotterdam Centraal al een tijdje een doorn in het oog: een blauwe keet op het plein voor het station. Zij startte daarom een ludieke actie: #ProRailruimjerotzooiop. En we hebben geluisterd. De keet is onder luid gejuich van buurtbewoners weggehaald.

Tijdens de bouw van het nieuwe Rotterdam Centraal vormde de keet de ingang van de tijdelijke fietsenstalling. De beheerder van het bewaakte deel van de fietsenstalling voerde er onder andere fietsreparaties uit. Inmiddels het station is al een tijdje klaar en ook de tijdelijke fietsenstalling is al lang weg, maar de keet bleef staan.

Goede buur

Het verwijderen van de keet had wat meer voeten in de aarde dan verwacht. De blauwe keet was namelijk aangesloten op gas, licht en water. Lange tijd was onduidelijk wie daarvoor verantwoordelijk was. Het is namelijk zo dat alleen de aanvrager van de voorzieningen om verwijdering kan vragen. Inmiddels is die duidelijkheid er wel, heeft de netbeheerder het gas, licht en water afgesloten en kon de keet worden weggehaald. Als goede buur hebben wij de bewoners uitgenodigd om te komen kijken naar #ProRailruimtzijnrotzooiop.    

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers