Raad van Bestuur en ExCo

Executive committee van ProRail

Raad van Bestuur

De positionering van ProRail, het neerzetten van een heldere strategie, doelen bedenken en sturen op cultuur, houding en gedrag: dat én meer is het terrein de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur-leden houden zich bezig met de volgende aandachtsgebieden: strategie, HRM, communicatie, audit, relatiemanagement, financiën, compliance, capaciteitsverdeling en de operatie (assetmanagement, ict, projecten en verkeersleiding).

Executive Committee

De Executive Committee (ExCo) is verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie. De ExCo bestaat uit twaalf leden, waaronder de twee leden van de Raad van Bestuur. De ExCo ondersteunt de Raad van Bestuur bij de uitvoering van zijn taken en verantwoordelijkheden. De CEO is de voorzitter van de Executive Committee.

Contactpersonen

John Voppen - CEO ProRail

John Voppen

CEO - Chief Executive Officer

John Voppen is op 1 december 2019 gestart als CEO van ProRail. Daarvoor (sinds april 2016) was hij COO. Na zijn studie aan de Universiteit van Twente is John jaren werkzaam geweest als senior manager bij Accenture. Sinds 2005 heeft hij diverse functies gehad binnen ProRail. Van Manager Control IM tot directeur Financiën, en van 2011 tot 2016 directeur Verkeersleiding. Naast zijn werk is John lid van de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis en in zijn vrije tijd traint hij een basketbalteam.

Ans Rietstra - COO ProRail

Ans Rietstra

COO - Chief Operational Officer

Ans is op 1 december 2019 gestart als COO in de Raad van Bestuur. Ze trad in 2016 in dienst bij  ProRail als directeur Projecten. Zij startte haar carrière in de arbeidsvoorziening en vervulde diverse functies bij een aantal gemeentes, was korpschef bij de Politie Noord-Holland Noord en algemeen directeur Stadsbeheer bij de Gemeente Den Haag. Bij ProRail betrekt Ans zoveel mogelijk mensen in de keten: van collega’s tot aannemers en ingenieursbureau. Want alleen als alle koppen bij elkaar gestoken worden, kan het vervoer nog beter functioneren. Nu en in de toekomst.

Hans van Leeuwen - CFO ProRail

Hans van Leeuwen

CFO - Chief Financial Officer

Hans begon 24 jaar geleden aan zijn eerste baan als financieel directeur bij Kelly Services in Nederland. Daarna was hij achtereenvolgens twaalf jaar lang CFO bij Ben/T-Mobile en twee jaar CFO bij VolkerWessels Bouw en Vastgoed. In 2016 verhuisde hij van het oosten terug naar het westen van het land en kwam hij in contact met ProRail. Daar trad hij vervolgens aan als nieuwe CFO.

Arjen Boersma

Arjen Boersma

Directeur ICT ai

Arjen is in 2008 bij ProRail begonnen om de operatie van ICT procesmatig in te richten en de kwaliteit van de ICT dienstverlening te verhogen. Na diverse advies- en management functies binnen en buiten ICT, is hij in 2015 manager van het CIO Office geworden en gaf hiermee richting aan alle IT ontwikkelingen. Voor ProRail werkte Arjen als Organisatie Adviseur en Verandermanager en vervulde diverse interim-management functies in de IT en Informatievoorziening in uiteenlopende sectoren. Bij ProRail staat Arjen voor samenwerken, verbinden en doorbreken van patronen om de technologiesprongen mogelijk te maken die wij nodig hebben om klaar te zijn voor de toekomst.

Inés Plasmans - Levert - Directeur Communicatie en Externe Betrekkingen

Inés Plasmans - Levert

Directeur Communicatie en Externe Betrekkingen

Inés is in 2005 als interim HR-manager bij ProRail Verkeersleiding gestart. Daarna heeft ze gewerkt als afdelingsmanager bij ProRail Projecten en vanaf 2013 als regiodirecteur Relatiemanagement in Zuid Nederland. Vanaf 1 februari 2018 is zij directeur Communicatie en Externe Betrekkingen. Inés is na haar studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit gestart als organisatieadviseur binnen de sociale zekerheid, waarna ze diverse HR-management functies in die sector heeft vervuld. 

Wouter van Dijk
Wouter van Dijk

Wouter van Dijk

Directeur Asset Management

Wouter begon zijn loopbaan als transportconsultant. Daarna volgden diverse functies bij Europe Container Terminals (ECT) en een uitstapje naar het Duitse Optimodal/Kombiverkehr. Sinds 2011 was hij director Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam. En in augustus 2016 ging hij aan de slag bij ProRail als directeur Vervoer en Dienstregeling bij ProRail. Vanaf 1 februari 2019 is Wouter directeur Asset Management. Buiten ProRail is Wouter lid van de raad van commissarissen van Groningen Railport.

Karel van Gils
Karel van Gils

Karel van Gils

Directeur Innovatie

Karel is in september 2016 begonnen bij ProRail als directeur Assetmanagement. Vanaf 1 februari 2019 is hij directeur Innovatie, van de nieuwe afdeling waar technologievernieuwing, innovatie en gerelateerde procesvernieuwing samenkomen. Eerder werkte Karel ruim 20 jaar, tussen 1991 en 2012, bij NS, onder meer als regiodirecteur Reizigers Randstad Zuid. Bij het GVB was hij directeur Techniek, waar hij verantwoordelijk was voor het materieel en de railinfrastructuur, de ICT en de implementatie van de Noord/Zuidlijn. Naast zijn werk bij ProRail is Karel ook lid van de adviesraad van regiotram Utrecht en bestuurslid bij Railalert.

Dimitri Kruik
Dimitri Kruik

Dimitri Kruik

Directeur Capaciteitsmanagement

Dimitri werkt sinds 2009 voor ProRail in diverse managementfuncties en zit sinds 2015 in het executive committee van ProRail. Dimitri is nauw betrokken geweest bij het opstellen van de Lange Termijn Spooragenda. Naast zijn werkzaamheden bij ProRail is Dimitri als docent verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij bestuursvoorzitter van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen. Hij studeerde General Management aan de London Business School en Change Management aan Insead.

  Roel Salden
  Roel Salden

  Roel Salden

  Directeur Verkeersleiding

  Roel trad in september 2015 in dienst bij ProRail als directeur Verkeersleiding. Hiervoor was hij 8 ½ jaar werkzaam als landelijk directeur Verkeersmanagement en regionaal directeur Droog bij Rijkswaterstaat. Door zijn ervaring bij Rijkswaterstaat weet hij wat het betekent om als organisatie veel belangstelling te hebben van politiek en media. Ook ProRail staat geregeld in de schijnwerpers. Dat vergt veel van medewerkers. Daarom zet Roel zich in voor een stevige en zelfverzekerde interne organisatie.

  Paul Carstens - Directeur Procurement

  Paul Carstens

  Directeur Procurement

  Paul is na zijn studie (Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft en Economie aan de Erasmus Universiteit) tien jaar werkzaam geweest als partner bij Horvat&Partners. Vervolgens heeft Paul, voordat hij directeur Procurement werd, diverse functies vervult binnen ProRail. Hij is operationeel leidinggevende geweest in twee regio’s van ProRail en programmadirecteur Prestatie Gericht Onderhoud; een landelijk veranderopgave van inputgestuurde onderhoudscontracten naar prestatiecontracten. Vervolgens heeft hij leiding gegeven aan de technische afdeling bij Projecten.

  Portretfoto Raymond van Hattem - Directeur HRM ProRail

  Raymond van Hattem

  Directeur HRM

  Raymond heeft na zijn studies Hotelmanagement in Maastricht en Burgerlijk Recht en Sociaal Recht aan de Erasmus Universiteit brede ervaring opgedaan in grote organisaties. Hij had diverse managementfuncties op gebied van HR bij onder meer Rabobank, Algemene Werkgeversvereniging AWVN, KPN Telecom en werkte enige tijd als consultant. In augustus 2017 startte Raymond bij ProRail als HR-directeur. Hij is eindverantwoordelijk voor alle HR van ProRail, en lijnverantwoordelijk voor de 100 HR-medewerkers.

  Riet Schroven

  Riet Schroven

  Directeur Projecten

  Riet was hoofd Operatie Onderhoud & Services bij NS. Daarvoor werkte ze onder meer als vice president Construction and Maintenance bij VodafoneZiggo. Daar zette zij succesvol een fusie neer tussen verschillende bedrijven en ze stuurde de infrastructuurprojecten aan. Daarnaast heeft Riet ervaring als managementconsultant in diverse landen.

  Dorothea Godijn

  Dorothea Godijn

  Bestuurssecretaris ExCo, RvB en RvC

  Dorothea werkt sinds september 2016 als Bestuurssecretaris bij ProRail. Ze heeft Rechten gestudeerd in Leiden en heeft na haar studie als jurist gewerkt bij KPN en SNS REAAL en als advocaat bij Loyens & Loeff.  In haar vorige functie was ze secretaris bij verzekeraar VIVAT, het moederbedrijf van Zwitserleven en Reaal. Bij ProRail ondersteunt Dorothea de ExCo, de RvB en de RvC.