125 jaar Hoekse Lijn: nog even een paar plaatjes

Nieuws

28 maart 2017

Omdat we zo van de Hoekse Lijn houden en omdat we deze week na 125 jaar afscheid nemen van de roemruchte spoorlijn van Hoek van Holland naar Schiedam, willen we nog even een paar plaatjes met jullie delen. Pure nostalgie natuurlijk, maar daar hebben we allemaal wel eens last van. Toch?

Laatste trein

In de nacht van vrijdag 31 maart op zaterdag 1 april rijdt de laatste trein over de Hoekse Lijn van Rotterdam Centraal naar Hoek van Holland Haven. Tijdens de historische rit blikken de laatste treinreizigers op deze route samen terug op de rijke historie van de 125-jaar oude spoorverbinding. Op het eindstation geven NS en ProRail het stokje door aan de gemeente Rotterdam en RET.

Spoor loskoppelen

ProRail koppelt in het weekend van 1 tot en met 3 april de Hoekse Lijn los van het Nederlandse spoorwegnet. Dat is een erg grote en ingewikkelde klus die ruim honderd mensen in zeer korte tijd moeten klaren. Daarna bouwt de gemeente Rotterdam de spoorlijn om tot een metroverbinding, die in september af moet zijn. Door de koppeling aan het Rotterdamse metronet wordt het hart van Rotterdam via de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis verbonden met Hoek van Holland.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers