16 dagen spoorvernieuwing tussen Utrecht Centraal - Ede-Wageningen/Rhenen

Nieuws

6 augustus 2018

Het inschuiven van een spoordek en van twee nieuwe tunnels én het vernieuwen van wissels en sporen. Dat is maar een greep uit de werkzaamheden op het spoor tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen/Rhenen. Van zaterdag 11 tot en met zondag 26 augustus kunnen daar geen treinen rijden. Reizigers kunnen gebruikmaken van NS snel- en stopbussen of, afhankelijk van hun reis, van omreisroutes.

Slim combineren van werkzaamheden

ProRail heeft in overleg met vervoerders gekozen om een aantal grote werkzaamheden tussen Utrecht en Ede-Wageningen/Rhenen met elkaar te combineren en gelijktijdig uit te voeren. Daarbij is bewust gekozen voor de zomervakantie omdat er dan minder reizigers zijn. Zo wordt de hinder zoveel mogelijk beperkt. Hieronder een overzicht van de plaatsen waar wordt gewerkt.

Driebergen-Zeist

In augustus schuiven we het nieuwe spoordek op zijn plaats en wordt de verkeerstunnel onder het spoor gebouwd. De overweg bij het station wordt opgeheven: de Hoofdstraat loopt straks onder het spoor door. Dat is een grote mijlpaal in de vernieuwing van stationsgebied Driebergen-Zeist. Op de projectwebsite www.stationdriebergenzeist.nl leest u meer over het project.

Veenendaal

In de toekomst zullen op de corridor Schiphol - Utrecht - Nijmegen meer treinen gaan rijden. ProRail maakt dat mogelijk door in Veenendaal twee onderdoorgangen onder het spoor aan te leggen, zodat ook daar een overweg kan verdwijnen. In augustus schuiven we de twee onderdoorgangen onder het spoor door. Meer informatie is te vinden op http://www.voorpoort.nl

Station Utrecht Centraal

De perrons van de sporen 3, 4 , 5  en 7 worden opnieuw bestraat en aangepast. Ook werken we bij het station aan kabels en leidingen, bovenleidingen en enkele restpunten van de grote spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal in 2016.

Gevolgen voor het treinverkeer

Vanwege de werkzaamheden rijden er van 11 tot en met 26 augustus geen treinen maar snel- en stopbussen op het traject Utrecht – Ede Wageningen en Utrecht – Rhenen. Afhankelijk van hun reis, kunnen reizigers ook omreizen.

Vanwege de werkzaamheden op Utrecht Centraal zijn er diverse spoor- en dienstregelingswijzigingen. En rijden van 11 t/m 19 augustus geen treinen naar het Spoorwegmuseum. Bezoekers kunnen gebruikmaken van U-OV.

Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Deze bedraagt circa 15-30 minuten. Reizigers checken bij hun vertrek- en eindstation in- en uit.

ProRail verbetert het spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers