Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

22 en 23 september werk Groningen-Leeuwarden

Nieuws

21 september 2018

Reizen met de trein willen we graag steeds verder verbeteren. ProRail werkt met aannemer Heijmans en BAM infra aan sporen, overwegen en bruggen tussen Groningen en Leeuwarden (video). We bouwen met de winkel open: treinverkeer gaat zoveel mogelijk door, met uitzondering van enkele periodes. Bijvoorbeeld dit weekend rijden er bussen in plaats van treinen.

Bekijk: ProRail werkt aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden

Weekendwerk Groningen

De werkzaamheden op het traject Groningen-Leeuwarden zijn in voorbereiding. Bij Groningen pakken we de overweg Paterswoldseweg aan en bouwen we een onderdoorgang. Dit weekend voeren we allerlei materialen in de directe spooromgeving aan zoals spoorstaven en zand. We bereiden ook werk aan kabels en leidingen voor. Om dit te kunnen doen is treinverkeer niet mogelijk en worden bussen ingezet.

De Paterswoldseweg in Groningen krijgt een onderdoorgang. De overweg gaat eruit.
De Paterswoldseweg in Groningen krijgt een onderdoorgang. De overweg gaat eruit.

Reisplanner checken

Wil je in het weekend van 22 en 23 september tussen Groningen en Leeuwarden de trein pakken, check dan eerst even je reisplanner.

Bij de Fanerweg bij Zuidhorn bereiden we de vernieuwing van de spoorbrug voor.
Bij de Fanerweg bij Zuidhorn bereiden we de vernieuwing van de spoorbrug voor.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers