22 maart feestelijke opening station Eindhoven

Nieuws

Gepubliceerd op 14 maart 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:48 uur

Ken je de oude, lage, smalle tunnel van station Eindhoven nog? Na vijf jaar bouwen en renoveren is het station klaar. Met een brede en lichte reizigerspassage en veel verschillende winkels en voorzieningen. Waar brede trappen, liften en roltrappen de perrons voor iedereen bereikbaar maken. Het lichtkunstwerk 'Space' in de oude opgeknapte tunnel maakt wachten speciaal. Verder zijn beide entrees opgeknapt en de monumentale hal aan de zuidkant teruggebracht naar haar oude glorie. Ook krijgt het station weer een restaurant op de eerste verdieping. Dit maakt het station klaar voor het groeiend aantal reizigers.

Dit wordt op 22 maart feestelijk gevierd. Die dag kun je van alles beleven op het station. Maar bovenal wordt het een programma met muziek, theater en beeld, voor het door Eindhoven. Met om 15.00 uur de officiële openingshandeling in de monumentale zuidhal door Staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers