27-28 mei: werkzaamheden tussen Duivendrecht en Schiphol

Nieuws

18 mei 2017

In het weekend van 27-28 mei werkt ProRail aan het spoor tussen Duivendrecht en Schiphol. Op station Amsterdam Zuid verlengen we een spoorkap. Vanwege deze werkzaamheden rijden er van vrijdagavond tot maandagochtend geen treinen over dit traject en stoppen er dus ook geen treinen op station Amsterdam Zuid.

Spoorvernieuwing

Op twee plekken vernieuwen we het spoor en werken we aan kabels en leidingen: tussen metrostation van der Madeweg en station Rai en tussen de Amstelveenseweg en de Nieuwe Meersluis.  Omwonenden zijn via een brief over de werkzaamheden geïnformeerd. 

Verlengen van de spoorkap

Station Amsterdam wordt steeds drukker. Voor het comfort en veiligheid van de reizigers en vooruitlopend op de vernieuwing van station Amsterdam Zuid in het kader van project Zuidasdok, verlengen we de perronkappen met 90 meter. Dit gebeurt in de richting van de Beethovenstraat. Op perrons 3 en 4 is de perronkap al in februari verlengd en in het laatste weekend van mei zijn ook de perrons 1 en 2 aan de beurt.  Een handig moment, omdat er vanwege de werkzaamheden aan het spoor geen treinen rijden. 

Nachtwerkzaamheden

In de nachten van zondag 21 op maandag 22 mei en van woensdag 24 op donderdag 25 mei worden de nodige voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van de kap. In de nachten van 11 tot en met 14 juni vinden de afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat dit geen tot minimale hinder zal opleveren voor de omgeving en de reizigers.

Reizen met de trein?

Wie dit weekend via station Amsterdam Zuid wil reizen wordt geadviseerd eerst de reisplanner van NS te raadplegen voor een reisadvies op maat. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers