38 dagen non-stop werken in Geldermalsen en Tricht

Nieuws

23 juni 2020

Tussen Amsterdam en Eindhoven gaan steeds meer treinen rijden. We hebben dus meer ruimte nodig op het spoor. Daarom passen we tussen 3 juli en 9 augustus in Geldermalsen en Tricht het spoor en de stations aan. In totaal werken we 38 dagen non-stop. In die periode is er geen of beperkt treinverkeer mogelijk van, naar en via Geldermalsen.

Wat gaat er gebeuren?

 

De Merwede-Lingelijn, tussen Dordrecht en Geldermalsen, krijgt een eigen spoor en een eigen perron. Zo hoeven de treinen op die lijn het drukke spoor tussen Utrecht en Eindhoven niet meer te kruisen. Ook breiden we op station Geldermalsen de perrons uit en komt er een reizigerstunnel die meer ruimte en comfort biedt. In Tricht vervangen we de bestaande spoorwegovergangen ter plaatse van de Nieuwsteeg en de Lingedijk door onderdoorgangen. De Nieuwsteeg wordt geschikt voor voetgangers en de Lingedijk wordt geschikt voor voet-, fiets- en autoverkeer. Een derde onderdoorgang realiseren we ter hoogte van de toekomstige randweg aan de noordzijde van Tricht. Daarnaast plaatsen we geluidsschermen en een wand om trillingen te verminderen. Ook verbeteren we de waterhuishouding samen met het Waterschap Rivierenland.

 

Werkzaamheden per locatie

Deze zomer gaan we het volgende doen:  

Station Geldermalsen

 • Inhijsen van de reizigerstunnel bij station Geldermalsen
 • Aanpassen van de ligging van de sporen zodat er eind 2021 meer treinen kunnen rijden
 • Het bouwen van een tijdelijk oostelijk zijperron en een westelijk zijperron gedurende de werkzaamheden
 • Inkorten van het middenperron
 • Plaatsen van geluidsschermen

Randweg in Tricht

 • Inrijden van een tunnel
 • Damwanden aanbrengen ter hoogte van het spoor
 • Ballast en spoorstaven terugplaatsen boven de tunnel

Nieuwsteeg in Tricht

 • Damwanden en palen aanbrengen voor de toekomstige onderdoorgang

Lingedijk in Tricht

 • Onderdoorgang Lingedijk open stellen
 • Overweg uit dienst nemen

 

Meer zien van het project? Kijk mee met de webcam of bekijk de video waarin je een update krijgt van de werkzaamheden in de afgelopen weken. Foto’s van het project vind je hier. Ook kun je zien wat er allemaal met het station Geldermalsen gaat gebeuren.

 

Zes weken beperkt treinverkeer

We werken van vrijdag 3 juli tot en met zondag 9 augustus 2020 dag en nacht in Geldermalsen en Tricht. In deze periode rijden er geen of beperkt treinen. NS zet bussen in. Vanaf maandag 10 augustus rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling. Kijk voor actuele reisinformatie op NS-reisplanner. Reis tijdens de coronacrisis alleen met het ov als dit noodzakelijk is.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers