405e stationsselfie in Jan rijdt rond

Nieuws

15 februari 2016

De studenten Yari en Daniël zijn gek op het spoor en alles wat erbij hoort. Treinen, stations, bovenleiding, verkeersleiding, dienstregeling, echt alles. Niet zo gek dus dat ze honderden selfies maakten op alle stations. Op alle stations? Nee, een station ontbrak nog in hun collectie. Tv-programma Jan rijdt rond en ProRail sloegen de handen ineen en zo volgde selfie nummer 405.

405e Stationsselfie

Yari en Daniël hadden 1 grote droom: een selfie maken op het nog niet geopende station Utrecht Vaartsche Rijn. Een station waar nog nooit een trein is gestopt en dus ook nog nooit een reiziger is geweest. Toen ProRail van deze droom hoorde, hebben we direct de deuren van het station voor hun geopend, zodat zij hét ontbrekende station konden toevoegen hun verzameling stationsselfies: station nummer 405. Het tv-programma Jan rijdt rond zond maandag 15 februari hiervan een verslag uit.

In de krant, op Youtube en ... op televisie

Yari en Daniël hebben in een jaar tijd alle 404 stations van Nederland gezien. Met hun OV-jaarkaart reisden ze van Anna Paulowna tot Chevremont en van Roodeschool tot Vlissingen. Ze deden verslag op Youtube en dat werd een hit. Andere media pakten het meteen op. Het programma 'Jan rijdt rond' kwam op het originele idee om ze te verrassen met een ongeopend station: Utrecht Vaartsche Rijn. En daar hielp ProRailgraag aan mee.

405 Stations

Nederland heeft een drukbereden spoornetwerk van zo'n 3500 kilometer in alle windrichtingen. Aan dat fijnmazige netwerk liggen nu in totaal 404 stations, haltes en stationnetjes. Veel van de grote stations worden door ProRail volledig vernieuwd zoals Breda, Tilburg, Eindhoven en Utrecht Centraal. Veel kleinere stations krijgen een opknapbeurt of nieuw perronmeubilair. En er komt dit jaar één echt nieuw station bij. En dat is Utrecht Vaartsche Rijn. Yari en Daniël worden uiteraard door ons uitgenodigd voor de opening later dit jaar.
 
 

 

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers