7 december: feest op Utrecht Centraal

Nieuws

Gepubliceerd op 11 augustus 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:27 uur

We hebben een datum! Woensdag 7 december openen we de nieuwe hal van Utrecht Centraal. Kom je ook?

Op Utrecht Centraal is het 7 december de hele dag feest. Een feest voor iedereen.

De laatste bouwhekken verdwijnen beetje bij beetje uit de nieuwe hal. In de laatste maanden wordt er nog gewerkt aan de afronding van de bouw van het drukste station van Nederland. De laatste winkels worden afgebouwd, de tegelvloer wordt afgemaakt, kabels en leidingen worden opgeruimd. Ook komt er nog een grote trap naar de verdieping in de hal. Woensdag 7 december is de verbouwing van de stationshal van Utrecht Centraal klaar en zullen we de stationshal feestelijk in gebruiknemen.

We laten je graag meedenken over de invulling van het programma op de 7e. Houd onze social media kanalen en de kanalen van cu2030.nl hiervoor in de gaten.

Drukste station van Nederland

Utrecht Centraal is het drukste station van Nederland. Dagelijks maken er zo’n 280.000 reizigers gebruik van dit station. De verwachting is dat dit er in de toekomst zelfs 360.000 per dag zijn. We vernieuwen in Utrecht niet alleen het station, maar vernieuwen ook de sporen rond het station.

Samenwerken

ProRail werkt in de vernieuwing van station Utrecht Centraal samen met de gemeente Utrecht en NS Stations. Lees hier meer over station Utrecht Centraal of neem een kijkje op de gezamenlijke projectsite cu2030.nl.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers