Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

7 maart: informatiebijeenkomst PHS 'Uitgeest'

Nieuws

22 februari 2017

ProRail organiseert op dinsdag 7 maart a.s. in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een PHS-informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen rondom het opstelterrein, het emplacement en het keerspoor in Uitgeest. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in Hotel Akersloot, Geesterweg 1, 1941 NV Akersloot. (Inloop vanaf 18.30 uur.)

Participatie
Railinfra Solutions (RIS) werkt in opdracht van ProRail drie ontwerpvarianten uit voor zowel opstelterrein, emplacement als keerspoor bij Uitgeest. Daarbij houden we graag zoveel mogelijk rekening met de publieke belangen. Ook benutten we graag de kennis die publieke doelgroepen hebben van hun omgeving. Dat doen we in drie stappen. Op 2 november jl. informeerden we deze doelgroepen over het proces en hebben kennisgenomen van hun belangen. Op 7 maart stellen we hen in de gelegenheid mee te denken over de invulling van de ontwerpen. En in mei presenteren we hen de ontwerpvarianten. Lokale en regionale ambtenaren en bestuurders worden ook, in separate sessies, actief betrokken bij dit traject.

Besluitvorming
Het opstelterrein, het emplacement en het keerspoor zijn nu nog schetsen, waarover publieke doelgroepen kunnen meedenken. Uiterlijk eind 2017 zijn er per onderdeel drie uitgewerkte ontwerpvarianten, waaruit de staatssecretaris een keuze kan maken. De gekozen ontwerpvariant zal vervolgens worden uitgewerkt in een Ontwerp Tracébesluit (OTB).    

Programma

  • 19.00 uur Inleiding ProRail/ RIS (Europazaal)
  • 19.30 uur Participatie variantschetsen (Madrid-, Milaan- en Parijszaal)
  • 20.45 uur Plenaire afsluiting (Europazaal)
  • 21.00 uur Einde

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers