Aangifte tegen chauffeur die op overweg aanrijding veroorzaakte

Nieuws

27 februari 2020

ProRail gaat aangifte doen tegen de chauffeur die afgelopen week een aanrijding veroorzaakte op een overweg in Berkel-Enschot. De chauffeur heeft het verbodsbord voor het passeren van de overweg met een voertuig langer dan 10 meter genegeerd.

Onacceptabel

Wendy de Wild, regiodirecteur van ProRail: “Wij vinden het onacceptabel dat een vrachtwagenchauffeur zich niet houdt aan de regels rond overwegen. Deze vrachtwagen mocht de overweg niet gebruiken. Gelukkig zijn hier nu geen gewonden gevallen, maar dat had heel goed anders kunnen uitpakken. Duizenden reizigers hebben gedurende de rest van de dag hinder van deze aanrijding ondervonden en moesten omreizen via Eindhoven of de bus pakken tussen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Wij zullen ook de schade aan de infrastructuur van het spoor verhalen op de transporteur.”

Beroep op Transport en Logistiek Nederland

ProRail wil mede naar aanleiding van dit ongeval gaan praten met de branchevereniging Transport en Logistiek Nederland om het belang van verantwoord gedrag door beroepschauffeurs op overwegen te benadrukken. Bij dit ongeval is gebleken dat de vrachtwagencombinatie van de chauffeur langer was dan 10 meter en hij hiermee deze overweg niet mocht berijden. Aan beide kanten van de overweg staan borden die dit aangeven. Tevens is gebleken dat de overweg normaal heeft gefunctioneerd voorafgaand aan de aanrijding.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers