Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Aankondiging 28 maart: informatiebijeenkomst PHS 'Heerhugowaard'

Nieuws

21 maart 2017

ProRail organiseert op 28 maart a.s. in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een PHS-informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen rondom het opstelterrein, in Heerhugowaard. De bijeenkomst vindt plaats van 19.15 tot 20.15 uur in Hotel Jules, Gildestraat 2, 1704 AG Heerhugowaard. (Inloop vanaf 19.00 uur.)

Participatie

Railinfra Solutions (RIS) werkt in opdracht van ProRail verschillende ontwerpvarianten uit voor het opstelterrein bij Heerhugowaard. Daarbij houden we graag zoveel mogelijk rekening met uw belangen. Ook benutten we graag de kennis die u hebt van uw omgeving. Deze bijeenkomst  is ingericht om u in de gelegenheid te stellen mee te denken over de  ontwerpen. Voor de zomer presenteren we u de verschillende ontwerpvarianten waaruit IenM een keuze zal gaan maken.

Besluitvorming

Het ontwerp waar we naar gaan kijken is nog een schets. Dit betekent dat het nog niet definitief is. U kunt input leveren hierop. Uiterlijk eind 2017 zijn er verschillende uitgewerkte ontwerpvarianten, waaruit de staatssecretaris een keuze kan maken. De gekozen ontwerpvariant zal vervolgens worden uitgewerkt in een Ontwerp Tracébesluit (OTB). Op het OTB kunt u t.z.t. een formele zienswijze indienen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers