Aankoop 25 ‘gele’ woningen afgerond

Nieuws

20 maart 2020

Om de plannen voor het spoor in Vught uit te kunnen voeren zijn er werkterreinen en een tijdelijke spoorbaan nodig. Een aantal woningen is hierdoor tijdens de bouw niet bereikbaar. ProRail heeft deze woningen daarom moeten aankopen. Deze woningen zijn tijdens informatieavonden en aangemerkt als ‘gele woningen.'

Medio 2018, na de terinzagelegging van het Ontwerptracébesluit (OTB), zijn we in gesprek gegaan met de 25 particuliere eigenaren van de gele woningen over de aankoop. In veel gevallen waren dit ingrijpende gesprekken met inwoners die – vaak na jaren – hun woning moesten verlaten. Desondanks was er veel begrip en medewerking onder de bewoners en dat heeft ertoe geleid dat alle woningen zijn aangekocht. Vanzelfsprekend krijgen de eigenaren de tijd om een andere woning te vinden. Sommigen zijn daarin al geslaagd, anderen zijn nog op zoek naar een nieuwe, passende woning.

Heeft de eigenaar de woning verlaten, dan komt deze niet leeg te staan. Tijdelijke huurders kunnen er wonen, totdat het perceel onbereikbaar wordt door de bouwwerkzaamheden. De woningen worden niet gesloopt, en blijven dus gewoon staan tijdens de bouwperiode. Als de werkzaamheden klaar zijn, worden ze weer bereikbaar en dus bewoonbaar.

Paarse woningen
Naast ‘gele woningen’ zijn er ook woningen die vanuit het project de kleur ‘paars’ hebben gekregen. Dit zijn woningen waarvan de tuin – of een deel ervan – nodig is voor de bouw. Deze woningen blijven tijdens de bouwperiode bereikbaar via tijdelijke wegen. De eigenaren van deze woningen zijn hiervan op de hoogte. Onlangs hebben we de eigenaren benaderd over het gebruik van de grond. We gaan met hen hierover verder in gesprek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers