Aannemer Mobilis behaalt derde trede Veiligheidsladder ProRail

Nieuws

5 februari 2016

TBI-onderneming Mobilis heeft als eerste civiele aannemer in Nederland niveau 3 op de Veiligheidsladder van ProRail behaald. Het doel van de Veiligheidsladder is bij te dragen aan het veiligheids- en gezondheidsbewustzijn in bedrijven en langs die weg een veilige en gezonde uitvoering van werkzaamheden te bevorderen en verbetering op dit vlak te stimuleren. De Veiligheidsladder is daarmee aanvullend op ‘systeemnormen’ zoals ISO en VCA.

Vanaf 1 oktober 2015 heeft ProRail de veiligheidsladder opengesteld voor de markt en kunnen niet-spoorse bedrijven zich certificeren. Mobilis heeft deze kans met beide handen aangegrepen en is als eerste civiele aannemer erin geslaagd niveau 3 te behalen. Auditor KIWA was positief verrast over de uitstraling van Mobilis op het gebied van veiligheidsbewustwording en haar aanpak van risicomanagement.

Patrick Buck, directeur Projecten van ProRail: “Ik hoop dat het goede voorbeeld dat Mobilis geeft veel navolging krijgt. Het bewijst dat we op de goede weg zijn. Het is een stimulans voor alle niet spoorse aannemers en leveranciers in de markt om continu met het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn in hun organisaties bezig te zijn. Veiligheid doe je met z’n allen, in de hele keten.”

Vijf treden van veiligheid

De ladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en -gedrag over vijf treden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid vanzelfsprekend onderdeel zijn van de organisatie, hoe hoger de score. De score wordt bepaald op basis van 18 bedrijfskarakteristieken waaronder medewerkersbetrokkenheid, competentie en training en incidentenmelding.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers