Aannemer stort '140 olifanten' voor station Lansingerland-Zoetermeer

Nieuws

22 maart 2017

Het zijn zware jongens, die viaducten over sporen en snelwegen. Alleen al de 24 kolommen om de constructie voor het viaduct van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer te dragen zijn 'effe' 140 olifanten zwaar. Woensdagochtend is het eerste beton gestort.

Regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail, wethouder Albert Abee (gemeente Langsingerland) en wethouder Marc Rosier (gemeente Zoetermeer) hadden de eer om dat eerste beton voor de kolommen van station Lansingerland-Zoetermeer te storten. Een flinke, maar dankbare klus, want het nieuwe station is na oplevering een nieuwe stap naar reistijdwinst voor de omgeving.

700.000 kilo beton

De aannemer heeft daarvoor zo’n 280 kubieke meter beton nodig, met een gewicht van circa 700.000 kilo. Verder zijn er al ruim 800 palen de grond in gegaan voor de fundering. Die zorgen ervoor dat het viaduct straks veilig te gebruiken is.

Veel reismogelijkheden bij nieuwe station

Bij station Lansingerland-Zoetermeer komen vanaf eind 2018 trein, RandstadRail, bus, auto en fiets samen. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station straks veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. Voor zo’n 70.000 inwoners in de buurt van het station loopt de reistijdwinst op tot 25 minuten.

Geen treinverkeer

Van 22 april tot en met 25 april worden langs weerzijden van het spoor ook alle palen voor de fundering van de perrons van het station geboord. Er is dan geen treinverkeer mogelijk. Check voor vertrek de reisplanner.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers