Aannemer Strukton Rail BV verdubbelt Zevenaar-Didam

Nieuws

6 september 2018

De gunning van het werk is rond: aannemer Strukton Rail BV gaat in opdracht van ProRail het spoor verdubbelen tussen Zevenaar en Didam. De verdubbeling van zo’n vier kilometer is een mooie stap voor de reizigers in de regio: reistijden verkorten, overstaptijden verruimen en treinen rijden nog meer op tijd.

Bekijk: Spoorverdubbeling Zevenaar - Didam

Fase verder

Met de gunning aan Strukton is de spooruitbreiding een belangrijke fase verder gekomen. Vanaf nu werken we in samenwerking met de aannemer het bouwplan en planning voor de spoorverdubbeling verder uit. Het project legt niet alleen extra spoor aan, maar werkt o.a. ook aan aanpassingen om de snelheid van treinen op het spoortraject tussen Zevenaar en Wehl te verhogen. 

Voorbereidende werkzaamheden

We verwachten eind 2018 al de start van voorbereidende werkzaamheden. Zie voor meer informatie en voor het volledige persbericht over de gunning: https://www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling-zevenaar-didam/nieuws/aannemer-bouw-spoorverdubbeling-zevenaar-didam-bekend

Samenwerking

De spoorverbetering tussen Zevenaar en Didam is een gezamenlijk project van ProRail, provincie Gelderland en de gemeenten Zevenaar en Montferland. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers