Aanpak dertien onbeveiligde overwegen in Hof van Twente

Nieuws

1 april 2022

ProRail en de gemeente Hof van Twente zetten op vrijdag 1 april hun handtekening onder de realisatieovereenkomst voor de aanpak van dertien onbeveiligde overwegen. Eind 2023 is de gemeente Hof van Twente vrij van onbeveiligde overwegen.

Vier overwegen al opgeheven

In de gemeente Hof van Twente liggen dertien Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO). De gemeente telt nu nog de meeste onbeveiligde overwegen van Nederland. Vier van deze overwegen zijn al opgeheven.

ProRail kijkt samen met de belanghebbende partijen naar de beste oplossing voor de overige negen overwegen. Zo leggen we drie tunnels en een voetgangersbrug aan. Een van de overwegen wordt beveiligd met automatische halve overwegbomen (AHOB-installatie). Dit betekent dat de overweg wordt uitgerust met lichten, bellen en slagbomen. De overwegen die verdwijnen krijgen een ontsluitingsweg naar de dichtstbijzijnde overweg.

Harry Scholten (wethouder van de gemeente Hof van Twente) en Dorothé Wennekendonk (regiodirecteur bij ProRail) ondertekenen de overeenkomst
Harry Scholten (wethouder van de gemeente Hof van Twente) en Dorothé Wennekendonk (regiodirecteur bij ProRail) ondertekenen de overeenkomst

Goed samenspel

Harry Scholten, wethouder van de gemeente Hof van Twente: "Door een goed samenspel tussen ProRail, de gemeente en onze inwoners wordt Hof van Twente weer een stukje veiliger.”

Ook regiodirecteur bij ProRail Dorothé Wennekendonk is blij. “In nauwe samenwerking met wethouder Harry Scholten en gedeputeerde Bert Boerman zetten we deze megastap in de aanpak van dertien NABO’s. We hebben samen veel tijd geïnvesteerd in het creëren van draagvlak, zowel politiek als in de omgeving. Hiermee maken we het spoor en de omgeving steeds veiliger.”

De getoonde foto is ter illustratie en niet van een overweg in de gemeente Hof van Twente. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers