Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Aanpassen van lengte perrons op station Sloterdijk

Nieuws

24 september 2018

Nederland verandert. De economie zit in de lift, en het aantal inwoners van de Randstad neemt toe. Nederland blijkt een aantrekkelijke vestigingsplaats te zijn voor grote bedrijven: vanwege bedrijvigheid in de havens, de luchthaven Schiphol en omvangrijke stedelijke gebieden. Om ervoor te zorgen dat Nederland op duurzame wijze mobiel blijft, wordt het spoorwegnet geschikt gemaakt voor de huidige én toekomstige vraag naar treinvervoer. Ook op station Sloterdijk.

Perrons

ProRail en de goederen- en reizigersvervoerders werken - in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat - samen aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Kort samengevat betekent dit: meer personentreinen op drukke trajecten en voldoende ruimte voor het goederenvervoer. Maar ook voldoende capaciteit op de perrons om de toekomstige groei van reizigers op te kunnen vangen. Dat gaat in 2022 gebeuren. Dan worden drie laag gelegen perrons op station Sloterdijk met 60 meter verlengd, in de richting van Amsterdam CS. Daarnaast worden 2 van de 3 perrons ook weer ingekort (aan de Alkmaar zijde), om plaats te maken voor extra wissels.

Kortom: het is vooral een verplaatsing van de 2 noordelijke perrons, zodat er anders gehalteerd kan worden om de transfer van Sloterdijk te optimaliseren.

Meer info?

https://www.prorail.nl/programma-hoogfrequent-spoorvervoer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers