Aanrijding trein-auto op overweg zonder spoorbomen in Hillegom

Maandagochtend 7 september rond 10 uur is in Hillegom op een overweg een trein op een auto gebotst. De politie heeft laten weten dat de bestuurder hierbij gewond is geraakt. Het betreft een overweg zonder spoorbomen in Hillegom op de de spoorlijn Leiden-Haarlem. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
Ongeluk op WILo Hillegom - 7-9-20

Het treinverkeer is stilgelegd. Op dit moment vindt onderzoek ter plekke plaats door onder andere de politie. De trein heeft lichte schade en is inmiddels met reizigers vertrokken. Nu kan de exacte schade aan de overweg worden vastegeld, waarna herstelwerkzaamheden zo snel als mogelijk kunnen beginnen.

Geen overwegbomen

Het ongeluk had plaats op een zogenoemde WILO (Waarschuwingsinstallatie landelijke overpaden), zonder overwegbomen. De overweg staat op de nominatie om te worden opgeheven of te worden beveiligd. Daarover hebben we gesprekken met de gemeente. Niet met spoorbomen beveiligde overwegen zijn volgens ProRail en het ministerie van I&W niet meer van deze tijd. Jaarlijks vinden daar aanrijdingen en bijna-aanrijdingen plaats. Vandaar dat het minsterie ProRail budget heeft toegekend om deze overwegen aan te pakken. In samenspraak met gemeenten en provincies zoeken we naar oplossingen voor alle openbare onbeveiligde overwegen of onbeveiligde overwegen met een openbaar karakter. 

Reisplanner

Check de reisplanner voor vertrek voor actuele reisinformatie.

Gepubliceerd op