Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Aanrijding trein-auto op overweg zonder spoorbomen in Hillegom

Nieuws

7 september 2020

Maandagochtend 7 september rond 10.00 uur is in Hillegom op een overweg een trein op een auto gebotst. De politie heeft laten weten dat de bestuurder hierbij gewond is geraakt. Het betreft een overweg zonder spoorbomen in Hillegom op de de spoorlijn Leiden-Haarlem. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Onderzoek

Het treinverkeer is stilgelegd. Op dit moment vindt onderzoek ter plekke plaats door onder andere de politie. De trein heeft lichte schade en is inmiddels met reizigers vertrokken. Nu kan de exacte schade aan de overweg worden vastegeld, waarna herstelwerkzaamheden zo snel als mogelijk kunnen beginnen.

Geen overwegbomen

Het ongeluk had plaats op een zogenoemde WILO (waarschuwingsinstallatie landelijke overpaden), zonder overwegbomen. De overweg staat op de nominatie om te worden opgeheven of te worden beveiligd. Daarover hebben we gesprekken met de gemeente.

Niet met spoorbomen beveiligde overwegen zijn volgens ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat niet meer van deze tijd. Jaarlijks vinden daar aanrijdingen en bijna-aanrijdingen plaats. Vandaar dat het minsterie ProRail budget heeft toegekend om deze overwegen aan te pakken. In samenspraak met gemeenten en provincies zoeken we naar oplossingen voor alle openbare onbeveiligde overwegen of onbeveiligde overwegen met een openbaar karakter. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers