Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Aanrijding trein en graafmachine bij Deurne

Nieuws

24 april 2017

Vanochtend rond 06.00 uur is een goederentrein in botsing gekomen met een graafmachine op de bewaakte overweg in de Griendtsveenseweg bij Deurne. De Brandweer Brabant-Zuidoost meldt dat er geen gewonden zijn gevallen en er geen lekkage van gevaarlijke stoffen heeft plaatsgevonden. Pier Eringa, president-directeur ProRail, is direct ter plekke gegaan en heeft namens ProRail laten weten geschrokken te zijn en alles op alles te zetten om treinen zo snel mogelijk weer te laten rijden.

Onderzoek ter plekke

Door de aanrijding is de trein beschadigd en heeft het spoor flinke schade opgelopen. Voordat de totale schade goed kan worden opgenomen en met herstel begonnen kan worden, moet eerst het onderzoek ter plekke door politie, ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport afgerond worden. Op dit moment kan ProRail nog niet aangeven hoe lang een en ander gaat duren.

Schade aan het spoor

Wel is al duidelijk dat drie bovenleidingsportalen flink beschadigd zijn. Daarnaast is de spoorapparatuur bij de overweg beschadigd en is de grond en het spoorgrind vervuild met diesel van de graafmachine en olie van de trein. De trein wordt eerst door onze incidentenbestrijders weggesleept, waarna de schade aan het spoor definitief kan worden opgenomen. We kunnen nog niet zeggen wanneer wij met herstelwerkzaamheden starten.

De overweg Griendtsveenseweg

De aanrijding gebeurde op de bewaakte overweg in de Griendtsveenseweg. Sinds 1975 heeft zich op deze bewaakte overweg geen ongeval voorgedaan. De graafmachine was niet in opdracht van ProRail aan het werk.

Bussen

Vanwege de aanrijding rijden er bij Deurne bussen in plaats van treinen. Check voor je op reis gaat de reisplanner van je vervoerder voor het meest actuele reisadvies.

 

 

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers